Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
IMAGINI ȘOCANTE. SUTE de DISPĂRUȚI și mai mulți MORȚI după ce un baraj s-a rupt în Brazilia
WhatsApp
Circa 200 de persoane sunt date dispărute astăzi după ruperea unui baraj minier în statul brazilian Minas Gerais, au anunţat pompierii într-un comunicat, relatează AFP şi Reuters.

O veritabilă maree de noroi s-a scurs prin barajul gigantului minier Vale, iar un responsabil al pompierilor a vorbit despre „mai mulţi morţi” plecând de la mărturiile localnicilor, fără a avansa un bilanţ precis.

În 2015, ruperea unui baraj de deşeuri miniere a provocat 19 morţi în Mariana, o altă localitate din statul Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai grav dezastru de mediu din istoria Braziliei.

 

Barajul, care s-a rupt vineri aparţine gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul într-un comunicat şi a afirmat că „prioritatea totală este de a apăra viaţa angajaţilor şi a locuitorilor”.

În imagini impresionante surprinse din aer şi difuzate de pompieri se poate vedea un torent de noroi de culoare maro care acoperă suprafeţe imense de vegetaţie. Într-o altă imagine se poate vedea cum noroiul se scurge rapid peste o şosea.

 

Televiziunea Globonews a difuzat de asemenea imagini surprinse din elicopter care arată locuinţe parţial distruse, unele înghiţite pe jumătate de noroi.

Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe reţelele sociale un comunicat în care îi cere populaţiei să se îndepărteze de albia răului Paraopeba.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel