Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini incredibile de la Cabana Capra. Mașinile sunt îngropate de zăpadă VIDEO
WhatsApp
Imagini incredibile au fost postate de la Cabana Capra, unde avalanșa a făcut ravagii. 
Imagini incredibile de la Cabana Capra. Mașinile sunt îngropate de zăpadă / Foto: Captură video youtube

Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii de 4 spre 5 februarie 2023, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine; una a lovit cabana Capra, alta a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită. Stratul de zăpadă a depăşit doi metri în zona turistică Bâlea Lac, unde este de aşteptat ca meteorologii au ridicat gradul de risc de avalanşă la cinci, un grad maxim de avertizare.

Avalanșa a produs pagube şi a acoperit cu zăpadă maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine.

„Aici suntem și noi. Toată lumea e bine, dar suflul puternic a împachetat mașinile în parcare și există pagube materiale. Drumul de acces spre cabana este blocat de avalanșă. Ora 12:35. Așa arată situația. Mașinile au zburat câțiva metri prin parcare și sunt îngropate în zăpadă. Încercăm să identificăm pagubele și să dezgropăm mașinile.”, a scris una dintre persoanele aflate la cabană într-o postare pe TikTok.

 

@lidia.volovaci #romania #transfagarasan #avalansa #zapada #iarna #protv #2023 ♬ Now We Are Free - Gregorian

 

IPJ Argeș a anunțat că verifică modul în care turiștii au ajuns în zonă

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că 17 persoane, din 14 adulți și 3 copii, din grupul de turiști care se aflau la Capra au ajuns la km 104, zona de unde drumul este deschis. Au coborât însoțiți de echipe de intervenție și snt în siguranță! Unii dintre ei erau așteptați de rude și au plecat spre casă cu aparținătorii., iar ceilalți au fost preluați de un autocar.

“La Cabana Capra, echipele de intervenție au găsit mai multe persoane decât aveam în informațiile inițiale. Sunt 57 de turiști.  Primul grup de 17 persoane vă spuneam că e în siguranța. Al doilea grup format din 40 de turiști și un angajat este pe drum. La Capra a rămas o parte din personal”,  potrivit prefectului Perianu.

 

Drumul care duce către cabană, este închis traficului

 

Poliţiştii vor verifica modul în care turiştii au ajuns, pe un sector de drum închis circulaţiei, la Cabana Capra de pe Transfăgărăşan, lovită de o avalanşă în cursul nopţii.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere, se vor lua măsurile legale în consecinţă", se arată într-o informare transmisă duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar şi prin indicator şi barieră la kilometrul 104.

"Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public", precizează IPJ Argeş, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel