Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ÎCCJ, CERERE de URGENȚĂ pentru Carmen Dan, după ce un martor CHEIE din dosarul lui Ghiță a plecat din țara
WhatsApp
Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a trimis astăzi o adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, și șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda, pentru a face un control la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în cazul unui martor care a fost citat în dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat că i-ar fi dat mită fostului primar al orașului Ploiești, Iulian Bădescu, anunță Ziare.com .

„A devenit România stat federativ și Prahova nu pune în executare mandatele?”, a spus nervos președintele completului, judecătorul Iulian Dragomir. El s-a arătat supărat de faptul că la ultimile patru termene Poliția din Prahova nu l-a putut aduce la audieri pe unul dintre martorii cheie din dosar, Iulian Tănase.

Este vorba despre o persoană apropiată lui Iulian Bădescu și unul dintre denuntatorii din acest dosar.

„La cinci zile după ce semnează citația, își ia bilet de avion și pleacă în concediu!”, explică situația magistratul.

Procurorul DNA, Marius Vartic, i-a ținut isonul: „Aducere înseamnă adus! Trebuie amendate și martorul și organele de aducere.”

Iulian Dragomir arată că martorul a plecat din țară, la cinci zile după ce a semnat citația adusă de polițiști: să fie amendat cu 3.000 de lei, sancțiunea va fi dată în debit astăzi la administrația financiară locală.

 

Judecătorul a fost ferm

 

„La termenul din 9 septembrie să fie adus cu însoțitor. De data asta, mandatul va fi executat de jandarmi, prin Brigada Specială a Jandarmeriei București. Facem adresa în atenția inspectorului general, Cătălin Sindile.

Facem adrese și la ministrul de Interne, Carmen Dan, și în atenția inspectorului general al Poliției Române, chestorul Ioan Buda. Pentru demararea unei cercetări administative la Poliția Prahova pentru neîndeplinirea mandatului, din februarie și până în mai. Cercetarea va fi făcută după caz de corpul de control al MAI sau al IGPR. În adresa vom indică faptul că poliția nu a adus martorul”, a explicat Dragomir.

Magistratul a arătat că acest control trebuie să evalueze cauzele pentru care nu s-au adus la îndeplinire mandatele de aducere la ultimile patru termene: 4 februarie, 4 martie, 1 aprilie și 11 mai și rezultatele acestui control.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel