Celelalte ingrediente de care mai ai nevoie - nucile de pin, usturoiul, brânza parmezan și uleiul de măsline - sunt esențiale, dar ele sunt acolo pentru a ajuta și a favoriza busuiocul,care e vedeta principală.
Pentru că un sos pesto adevărat și calitativ este cel preparat în casă, automat trebuie și să îți cultivi prorpiul busuioc. Și iată un secret. Deși cel mai bine este să consumăm busuiocul proaspăt, poți congela cea mai mare parte din el pentru a te aproviziona cu pesto proaspăt pe toată durata iernii următoare.
Vezi și: Frigărui cu creveți la grătar și sos Pesto. Un preparat gustos și perfect pentru serile cu prietenii
Secretele cultivării unui busuioc cu adevărat bun sunt destul de simple, dar trebuie observate. Pentru început, nu este o plantă mediteraneană, ci una tropicală.
Urăște frigul și îi place căldura, apa și solul bogat pe care i le puteți oferi. Prin urmare, deși va crește afară, cel mai bun pesto poate fi făcut în această țară doar din busuioc cultivat într-o seră.
Dar poate că schimbările climatice vor modifica această parte a ecuației, pe măsură ce verile noastre devin mai călduroase, conform Daily Mail.
Trebuie să cultivați busuiocul în mod constant, într-un proces continuu. Acest lucru înseamnă să semeni semințele în aprilie, să le înțepi imediat ce sunt gata în fișe sau în ghivece mici și apoi, înainte de a începe să epuizeze nutriția din aceste recipiente, fie să le plantezi în pământ, fie să le pui în ghiveci.
Aceasta este adevărata cheie, plantați-l cu mult spațiu - până la 20 cm între fiecare busuioc în parte. Atunci când cumpărați un ghiveci de busuioc dintr-un supermarket, acesta este de fapt plin cu zeci de răsaduri mici.
Dar busuiocul vrea să fie o plantă mare - aproape un mini-arbust.
Fiecare dintre acele mici răsaduri din supermarket va crește până la 60 cm înălțime sau chiar mai mult, dacă i se dă ocazia.
Spațiați-vă plantele și nu numai că vor deveni suficient de mari pentru a vă oferi o mulțime de frunze mari și aromate, dar vor avea și rădăcinile suficient de bine înfipte pentru a da încă o repriză bună de frunze care pot fi recoltate.
O modalitate este să continuați să luați doar primele trei sau patru frunze pentru un gust cât mai proaspăt, cealaltă este să tăiați totul, lăsând doar un sfert din tulpină pentru a permite cea de-a doua repriză.
Tunderea de vară duce la o regenerare mai lentă și mai puțin viguroasă decât o tundere de iarnă, așa că tăiați la înălțimea și forma pe care doriți să le păstrați pentru restul anului.
Începeți cu părțile laterale, asigurându-vă că aveți o ușoară "bătătură" sau o pantă spre exterior de sus în jos.
Acest lucru asigură faptul că secțiunea inferioară nu este umbrită de partea superioară, care este întotdeauna mai stufoasă, deoarece primește mai multă lumină. Pentru a tăia partea de sus, folosiți o sfoară înșirată între trestii ca un ghid.
Felicitări! Acum vei putea să îți cultivi busuiocul și să îți prepari sos pesto proaspăt oricând!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News