Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
I-au ajuns blestemele. Parlamentarii dârdăie de frig. Sunt probleme cu încălzirea în Parlament
WhatsApp
 Clădirea Parlamentului nu este încălzită corespunzător, iar în interior este foarte frig, ceea ce l-a determinat pe președintele Senatului, Florin Cîțu, să ceară explicații.

Președintele Senatului spune că a solicitat explicații de la Camera Deputaților de unde a aflat că problema este la Primăria București.

„Să știți că în ultima zi am întrebat care este situația, mi s-a spus că în Parlament căldura vine de la Camera Deputaților, acolo este comanda. Am întrebat, mi s-a spus că nici acolo nu este problema, problema este la București... Nu este furnizată căldura în parametrii normali... nu cred că este vorba despre subvenții, vorbiți cu experții și cu primarul”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful Senatului a mai spus că nu a discutat cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, despre problema încălzirii clădirii Parlamentului.

„Primarul este susținut de bucureșteni, nu am vorbit cu primarul despre acest subiect”, a precizat Florin Cîțu, relatează Mediafax.

Căldura pentru populație. Reducerea TVA la gigacalorie, o măsură luată în calcul

 

Reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură bună, însă subiectul trebuie discutat cu responsabilii Comisiei Europene, spune liderul PNL, Florin Cîțu.

„Este o discuţie, o propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană dacă este ok, pentru că este o reducere de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere dacă poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută", a afirmat Cîţu, la Senat.

El a precizat că această măsură a fost propusă de Ministerul de Finanţe.

„Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul, pentru că înseamnă reducere de venituri. Dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni”, a completat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel