Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Hoţul de manuscrise" italian a mărturisit că a furat peste 1.000 de cărţi nepublicate
WhatsApp
Filippo Bernardini, italianul în vârstă de 30 de ani, arestat în ianuarie 2022 pe aeroportul JFK din New York, a recunoscut că a furat peste 1.000 de manuscrise nepublicate, multe scrise de autori de renume, precum Margaret Atwood, Ethan Hawke, Stieg Larsson şi Sally Rooney.

Bărbatul, rezident în Londra şi angajat al gigantului editorial Simon & Schuster, a recunoscut că şi-a folosit conexiunile din industrie pentru a-i determina pe autori să-i trimită cărţi şi texte nepublicate, dându-se drept agent, editor sau talent scout.

Ulterior, a pledat vinovat de fraudă informatică, deşi motivul gestului său rămâne departe de a fi clar. Din câte ştiu anchetatorii, conţinutul manuscriselor nu a fost scurs sau publicat şi nici nu s-au făcut cereri de răscumpărare.

"Hoţul de manuscrise" italian a mărturisit că a furat peste 1.000 de cărţi nepublicate

 

FBI-ul indicase ca posibilă motivaţie obiectivul ''sustragerii ideilor literare ale altora'', dar există şi voci care vorbesc despre simpla satisfacţie personală de a citi textele autorilor înaintea tuturor.

Acum, Bernardini va fi judecat şi riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Cu toate acestea, se pare că avocaţii săi ar fi convenit asupra unei pedepse între 15 şi 21 de luni de închisoare şi o amendă care nu depăşeşte 75.000 de dolari, potrvit La Stampa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel