Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC 
WhatsApp
Horia Constantinescu, cunoscut pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat ca șef al ANPC și-a anunțat demisia din funcție. 
Horia Constantinescu, șeful ANPC / Foto: Facebook

Horia Constantinescu a fost nominalizat de PSD drept candidat pentru primăria municipiului Constanța, condusă în prezent de liberalul Vergil Chițac. 

"Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.  

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile.  

Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat). Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție", anunță Horia Constantinescu. 

Horia Constantinescu a urmat modelul Piedone

Horia Constantinescu pare să fi urmat un model făcut celebru de mult mai cunoscutul Piedone, care astăzi candidează la Primăria Generală. În urmă cu 20 de ani, Piedone, aflat în funcția de șef al Protecției Consumatorului făcea controale în piețe, la diverși vânzători, numai după ce în prealabil anunța presa. Cu populismul său deja cunoscut și replicile mai degrabă de maidan, Piedone a câștigat rapid notorietate, iar controalele lui deschideau de multe ori jurnalele de știri.

De Horia Constantinescu nu auzise nimeni până în urmă cu 4-5 ani. Până atunci singurele lui ambiții erau legate de o posibilă candidatură la Primăria Costinești. Numai că numirea în funcția de șef al ANPC a atras după sine o mulțime de beneficii de imagine: au început controalele în supermarketuri sau la diverse afaceri ale influencerilor din online precum Pescobar. Constantinescu nu a ratat nici o ocazie să mai apară la știri sau în postări online. Ultima controversă datează chiar din ziua în care a fost nominalizat pentru funcția de candidat la primărie: acesta nu putea să încheie altfel decât prin acuzarea supermarketurilor că vopsesc puii în galben ca să pară de țară.

Reamintim că la ultimele alegeri care au avut loc la Constanța, Horia Constantinescu a candidat independent și conform specialiștilor, a "rupt" un mare număr de voturi care ar fi trebuit să meargă spre candidatul PSD de atunci, Decebal Făgădău. Deși practic Constantinescu a făcut posibilă pierderea primăriei de PSD în favoarea liberalilor, astăzi, același partid îl nominalizează drept candidat propriu la primăria de la malul mării. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel