Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul slovac vrea să închidă televiziunea publică. Peste 70.000 de cetățenii scriu UE
WhatsApp
Guvernul slovac a generat un val de indignare după ce a aprobat o lege controversată care vizează desființarea postului public de televiziune și radio, RTVS. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Guvernul slovac a generat un val de nemulțumire în țară și a stârnit îngrijorări la nivel european după ce a adoptat o lege controversată care vizează desființarea televiziunii publice RTVS. Proiectul de lege propune înlocuirea RTVS cu un nou organism, STaR (Televiziune și Radio Slovacă), descris ca fiind "mai obiectiv" și mai puțin critic față de guvernul condus de Robert Fico.

Legea pune în pericol libertatea presei

 

Angajații RTVS au protestat împotriva acestei inițiative, prezentându-se la locul de muncă îmbrăcați în negru. Ei susțin că această lege ar putea pune în pericol libertatea presei și ar putea duce la controlul politic al mass-mediei. Opoziția, alături de organizații precum Stop Corruption Foundation și Reporters Without Borders, a mobilizat peste 70.000 de cetățeni slovaci să trimită o scrisoare deschisă către Comisia Europeană și Parlamentul European, solicitând monitorizarea situației și intervenția pentru a rechema guvernul slovac.

Argumentând că propunerea este în conflict cu normele europene privind libertatea presei, semnatarii subliniază necesitatea asigurării independenței mass-mediei și resping acuzațiile de paralelism politic aduse presei publice. În plus, ei contestă lipsa de dovezi prezentate de către coaliție în sprijinul acuzațiilor de părtinire politică a RTVS.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel