Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă majoră de Crăciun pe aeroporturile din Marea Britanie: „Pasagerii să fie pregătiți pentru că planurile lor vor fi grav perturbate”
WhatsApp
Pe aeroporturile din Marea Britanie a fost anunţată o grevă majoră de Crăciun. Manifestaţiile vor avea loc între 23 și 26 decembrie și între 28 până pe 31 decembrie pe aeroporturile din Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow și Manchester.
Grevă majoră de Crăciun pe aeroporturile din Marea Britanie: „Pasagerii să fie pregătiți pentru că planurile lor vor fi grav perturbate”

Angajații de la frontieră vor face grevă pentru un total de 10 zile. Sindicatul cere o creștere a salariului cu 10% și o blocare a reducerilor de locuri de muncă și a pensiilor. „Am avut zece ani consecutivi de o creștere a salariilor sub inflație”, a declarat secretarul general Mark Serwotka într-o conferință de presă ieri.

Remarcând rata inflației de peste 10% în acest an, el a spus: „Aceasta este o criză”. Mark Serwotka a adăugat că aproximativ 2.000 - 3.000 de angajați vor fi implicați în greva din Marea Britanie în fiecare zi anunţată. Întrebat de ce sindicatul a ales perioada Crăciunului, Serwotka a spus: „Acei oameni vor pierde salariul atunci când intră în grevă, o fac în ultimă instanță și treaba sindicatului este să se asigure că acțiunea pe care o facem este observată”

Grevă în premieră în Marea Britanie: Personalul de curăţenie din transporturi se pregăteşte de proteste

 

Ministru: Greva, „nejustificată” și „ar distruge planurile a mii de familii și afaceri”

 

Ministrul imigrării, Robert Jenrick, a spus că decizia este „nejustificată” și „ar distruge planurile a mii de familii și afaceri”. „Deși lucrăm îndeaproape cu toate porturile și aeroporturile din Marea Britanie și avem planuri solide pentru a minimiza orice întârzieri în cazul în care greva continuă, pasagerii ar trebui să fie pregătiți pentru că planurile lor ar putea fi grav perturbate”, a spus el într-un comunicat.

Firma de analiză a aviației Cirium a estimat că peste 10.000 de zboruri, potențial transportând peste 2 milioane de persoane, urmau să sosească pe aeroporturile afectate între 23 și 31 decembrie.

Călătorii din Marea Britanie se confruntă deja cu o întrerupere majoră a transportului feroviar în perioada Crăciunului, peste 40.000 de lucrători feroviari urmând să facă grevă în perioada 13-14, 16-17, 24-27, 3-4 și 6-7 ianuarie.

Un purtător de cuvânt al Heathrow a declarat că aeroportul lucrează cu companiile aeriene și Border Force la planuri de atenuare a perturbărilor. Gatwick a spus că se așteaptă ca zborurile să funcționeze normal și că va pune la dispoziție personal suplimentar în aeroport pentru a ajuta pasagerii în zilele de grevă.

Aeroportul Heathrow din Londra exclude limitarea numărului de pasageri pentru Crăciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel