Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. Incendiu masiv de vegetaţie: un întreg oraş din nordul Atenei a fost evacuat. Pompieri români trimiși în ajutor
WhatsApp
Un incendiu de proporţii a scăpat de sub control, la nord de Atena, determinând autorităţile să ordone evacuarea unui oraş de coastă din apropiere, ca măsură de precauţie.

 Vânturile puternice au răspândit flăcările în zona Schimatari, la aproximativ 50 de km de capitală, pe fondul temperaturilor ridicate.

Oficialii au îndemnat locuitorii să părăsească oraşul Dilesi şi au oprit circulaţia unui tren local, în timp ce peste 100 de pompieri, sprijiniţi de patru avioane şi două elicoptere, încearcă să stingă incendiul.

Echipajele de urgenţă au încercat să stingă un incendiu şi în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate, potrivit Reuters.

Pompierii români intervin pentru stingerea unor incendii de pădure în Schimatari, Grecia

 

Modulul național specializat de stins incendii de pădure acționează luni, 4 iunie, pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

28 de pompieri români, trei mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă).

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi, un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate).

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Incendiu masiv de vegetaţie: un întreg oraş din nordul Atenei a fost evacuat

 

Vântul puternic a alimentat flăcările în zona Schimatari, la aproximativ 50 km de capitală, pe fondul unor temperaturi în creștere, notează Reuters.

Oficialii au îndemnat locuitorii să părăsească orașul Dilesi și au oprit un serviciu feroviar local, în timp ce peste 100 de pompieri, susținuți de patru avioane și două elicoptere, au luptat împotriva incendiului.

Echipele de intervenție încercau, de asemenea, să stingă un incendiu în zona Achaia, în sudul peninsulei Peloponez, unde patru sate au fost evacuate.

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 300.000 de hectare de pădure și tufișuri, în timp ce Grecia a suferit cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel