Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia și Croația, atenționare de călătorie. Anunțul MAE
WhatsApp
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că există un risc ridicat de incendii, iar în Croaţia sunt coduri roşu şi portocaliu de caniculă. 

În Republica Elenă, Secretariatul General de Protecţie Civilă grec avertizează că există un risc ridicat de incendii pentru următoarele regiuni: insulele din nordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); Grecia Centrală (inclusiv insulele Evia, Skyros); peninsula Attica. 

În Republica Croaţia, prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august indică o creştere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod roşu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis şi un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb. 

MAE informează cetăţenii români că există posibilitatea creşterii timpilor de aşteptare la punctele de trecere frontieră, precum şi la punctele de taxare pentru circulaţia pe autostradă. Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Serviciului Croat de Meteorologie şi Hidrologie - http://meteo.hr/index_en.php, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr. , scrie Agerpres.

Asistență consulară în Grecia

Cetăţenii români aflaţi în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. 

Asistență consulară în Croația

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croaţia: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro - pentru Grecia, http://zagreb.mae.ro - pentru Croaţia, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel