Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia a obținut în primul semestru, din turism, 1,1 miliarde de euro
WhatsApp
Veniturile Greciei din turism au urcat cu 51% în primul semestru din 2021, la 1,108 miliarde de euro, după ce în 2020, turismul a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate de Banca Centrală a Greciei (BoG), informează publicaţia Kathimerini.

Veniturile din turism ar urma să se îmbunătăţească în semestrul doi din 2021, a previzionat BoG, transmite Agerpres.

În iunie, veniturile din turism au crescut cu 851,8%, la 791 milioane de euro, de la 83 milioane de euro în perioada similară din 2020. Majorarea veniturilor vine în urma creşterii numărului de turişti cu 317,1% şi a majorării cheltuielilor medii per călătorie.

În iunie, turismul a avut un impact pozitiv asupra balanţei de plăţi a Greciei. Chiar dacă sosirile vizitatorilor străini în iunie au fost la o treime faţă de nivelul din iunie 2019, în iulie 2021 au fost de aproape de două treimi, arată datele BoG.

 

Pandemia a redus mult veniturile din turism


Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, faţă de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% în 2020.

Conform datelor Ministerului elen al Turismului, în iulie au sosit peste 2,36 milioane de turişti, iar de la începutul sezonului turistic, în mai, au fost 3,7 milioane de vizitatori. În iulie 2019 au fost 3,6 milioane de turişti iar în iulie 2020, 1,4 milioane de vizitatori.

Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, anunţa recent că anul trecut numărul de turişti a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, faţă de 34 milioane în 2019.

Guvernul de la Atena se aşteaptă ca, în urma succesului campaniei de vaccinare, sosirile de turişti din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care acesta este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în domeniu lucrează un angajat din cinci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel