Cel mai bine este să le consumați când sunt proaspăt făcute, pentru că în timp își pierde frăgezimea. Ideal ar fi, dacă nu o să le consumăm pe toate, să le congelăm.
Merită făcută acasă această rețetă de gogoși napolitane, așa că aici, la StiriDiaspora.ro, găsiți această rețetă deosebită.
- 200 de grame de cartofi
- 200 de mililitri de lapte integral
- 15 grame de drojdie proaspătă de panificație
- 500 de grame de făină
- 2 praf de sare
- 2 ouă medii
- 1 plic de zahăr vanilat
- 50 de grame de unt moale
- 1 strop de ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 50 de grame de zahăr pudră.
Spălați cartofii și gătiți în multă apă până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, lasă-i să se răcească și curăță-i cu grijă pentru a nu te arde. Cu ajutorul unei furculițe sau a unei prese, sfărâmă cartofii pentru a-i transforma într-un piure.
Încingem laptele lăsându-l călduț și sfărâmăm în el drojdia.
Într-un castron mare adăugăm făina, sarea, piureul de cartofi călduț, laptele cu drojdia, ouăle, zahărul vanilat, zahărul și untul tăiat bucățele mici. Frământați cu mâinile sau cu un mixer cu cârligul pentru aluat. Dacă vedem că aluatul este excesiv de lipicios mai adăugăm făina. Aluatul pentru gogoșile napolitane ar trebui să fie puțin lipicios în mâini. Dacă o facem cu mixerul, cea mai mare parte din aluat trebuie să se desprindă de pereții bolului.
Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși
Formăm o bilă cu aluatul, acoperim cu o cârpă și lăsăm aluatul să crească aproximativ o oră sau până își dublează volumul.
După acest timp, înfăinăm o suprafață de lucru. Puneți aluatul pe el și formăm bile de aluat de aproximativ 50 g fiecare. Aplatizăm fiecare bilă și facem o gaură în centru pentru a-i da formă. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, separând fiecare bucată una de alta pentru a nu se lipi. Acoperiți cu o cârpă și lăsați din nou să stea timp de 1 oră într-un loc cald.
Se încălzește mult ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare și, odată fierbinte, se prăjește fiecare gogoașă separat una de alta. Este mai bine să nu puneți multe în același timp pentru a se găti mai bine. Se rumenesc ușor pe o parte, se răstoarnă și se rumenesc pe cealaltă parte.
Scoateți gogoșile italiene de pe foc și puneți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Se presară cu zahăr pudră și se servește imediat.
Gogoșile napolitane proaspăt făcute sunt delicioase! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News