Știind că românii sunt glumeți de felul lor și le place să facă haz de necaz, vom sărbători și noi această zi de 1 Mai în felul nostru, postând cele mai tari bancuri cu românii din străinătate.
Plecat în străinătate
– Măi vecine, cum o mai duce fiu-tu? Tot în Germania?
– Da, o terminat luna trecută facultatea de drept.
– Seriooos? Bravo! Și acum ce face?
– Acum o mutat schela la fațada facultății de medicină.
Primele glume legate de români au apărut la începutul anului 2013, odată cu scandalul cărnii de cal. Glumele au explodat însă odată cu panica privind o invazie a românilor și bulgarilor în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor de muncă la 1 ianuarie 2014. Vestitul umor britanic a învins în bătălia cu isteria tabloidelor, comicii englezi întrecându-se în a posta pe rețelele sociale sau pe bloguri glume despre venirea românilor.
Umoristul britanic Tony Cowards scria pe 1 ianuarie „Daily Mail a avut dreptate, când m-am trezit erau bulgari și români PESTE TOT. În rest, Sofia mi s-a părut un oraș frumos”. Karl Sharoo, un fost arhitect care devenit un umorist faimos pe Internet a scos o versiune la zi a unui celebrui banc: „Un român și un bulgar intră într-un bar. Presa britanică se chinuie să găsească o poantă care să stârnească cât mai multă panică”. Tom Pride: „Poliția britanică are multă treabă după 1 ianuarie: trebuie să-i găsească pe cei 400.000 de imigranți români și bulgari care au fost dați dispăruți”.
Alte glume fac aluzie și la scandalul cărnii de cal: „De ce n-au venit românii în Marea Britanie? Fiindcă le-am mâncat deja toate mijloacele de transport”.
Britanicii nu sunt singurii care fac bancuri cu români. Au făcut și spaniolii. Printre bancurile scoase de iberici: „Un marocan, un rom și un român merg cu mașina. Cine conduce? Polițistul”. Sau „Anul ăsta m-am bucurat de Crăciun împreună cu familia datorită colindătorilor. Aveau accent românesc și datorită lor n-am mai avut televizor”.
Dar și francezii: „Ce dezvăluie un român în camera secretelor Big Brother? Am furat 41242355 de telefoane”.
Recent a fost efectuat un sondaj de opinie în Italia, în care întrebarea era: „Credeți că sunt prea mulți străini în țară?"
Rezultatele au fost:
20% dintre respondenți au spus "Si"
10% dintre respondenți au spus "No"
70% dintre respondenți au spus: "E, pe dracu!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News