Pachetul este în valoare de 8 miliarde de euro (9,6 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat publicat luni. Printre măsuri se numără amânări la plata taxelor pentru companii și extinde distribuirea de numerar pentru lucrătorii din turism și arte, care au fost grav afectați de pandemie.
A treia cea mai mare economie a zonei euro s-a străduit să facă față consecințelor economice ale pandemiei. Având una dintre cele mai grele poveri ale datoriilor din lume, Italia s-a bazat pe sprijinul excepțional al Băncii Centrale Europene pentru a ieși pe piețele de obligațiuni.
Parlamentul italian a susținut luna aceasta cererea guvernului de a crește deficitul bugetar al națiunii cu 8 miliarde de euro pentru a finanța măsurile suplimentare de ajutor.
Bloomberg Economics estimează că economia italiană se va micșora cu 1,8% în ultimele trei luni ale anului, dacă restricțiile actuale nu se modifică, mai puțin decât scăderea de 13% înregistrată în al doilea trimestru.
Primul ministru Giuseppe Conte a aprobat stimulnte de 100 de miliarde de euro pentru a oferi sprijin în timpul primului val de pandemie din primăvară. Orice cheltuială suplimentară trimite nivelul datoriei destat la peste 160% din PIB până la sfârșitul anului, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News