Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gigi Becali: "Vreau să mă lupt cu Viktor Orban, să vedem care-i mai tare. Îi arunc mănușa" 
WhatsApp
Gigi Becali s-a arătat deranjat de prezența lui Viktor Orban în fotbalul românesc, prin investițiile pe care le face la echipa din Sfântu Gheorghe, care joacă în Liga 1. Becali spune că dacă Sepsi se ridică el va investi multe milioane de euro ca să-i întreacă. 

Viktor Orban a apărut recent la meciul pe care Sepsi Sfântu Gheorghe l-a disputat în cadrul Conference League, contra echipei Olimpia Ljubljana. A fost momentul în care mii de maghiari prezenți în tribune l-au aclamat. Totodată, s-au dat și cărțile pe față despre investițiile pe care guvernul din Ungaria le face în România, în cadrul comunităților de maghiari. La momentul respectiv, patronul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe a admis că stadionul de fotbal din localitate a fost construit cu bani trimiși de guvernul de la Budapesta.

În aceste condiții, Gigi Becali, care în urmă cu doar câteva ore anunța că se retrage din fotbal, spune că este dispus să investească multe milioane de euro ca să se bată cu Viktor Orban, care investește sume importante la echipele maghiare din România. 

"Eu vreau acum să mă bat cu guvernul ungar. Ei să bage, eu să bag și să vedem care-i mai tare: guvernul ungar sau eu? Hai să vedem, îi invit la luptă: Sepsi OSK cu Victor Orban și eu cu FCSB. Hai să vedem care e mai puternic. Îi arunc mănușa lui Viktor Orban, rusul, Viktor Orban-Putin. (...)

Sepsi OSK, nu îi vom lăsa. Îi vom ţine tot timpul la ghilotină, la respect acolo. Eu, cel puţin. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, o să mai investesc 10 milioane de euro. Şi îi dau în cap lui Sepsi OSK. Tot ce este de neam cu Sepsi OSK îi vom spulbera. La fotbal, nu la altele. Nu e discriminare asta, nu? Nu mai dau bani la fotbal. Decât dacă ridică Sepsi OSK capul. Altfel nu dau. Dacă văd că ridică Sepsi OSK capul, pe cuvânt, bag bani. Nu permit, Sepsi OSK, vii şi iei campionatul în România. Sepsi OSK trebuie la coadă, pe-acolo să-l ţinem pe Orban. Ce vă promit este că nu o să-i permit lui Sepsi OSK să ridice prea mult capul”, a spus Gigi Becali. 

Viktor Orban și programul de guvernare

 

Guvernul condus de Viktor Orban a inclus în programul de guvernare o componentă importantă dedicată cetățenilor unguri de peste hotare: investiții majore în infrastructura de sport locală. Astfel, guvernul Ungariei a ajuns să investeasă sume importante de bani în stadioane de fotbal, susținerea unor echipe, dar și în construirea de patinoare și înființarea de academii de hochei finanțate direct de Budapesta. 

Investițiile majore au atras atenția presei care a scris în repetate rânduri despre banii alocați de Viktor Orban în zonele din România majoritar locuite de maghiari. Recent, noul investitor al Rapidului, Dan Șucu, a criticat investițiile pe care le face Ungaria în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel