Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Spania: „Dragi români, suntem mândri de voi!”
WhatsApp
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat o vizită de lucru în Regatul Spaniei, în perioada 2 – 4 decembrie 2022. 
Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Spania: „Dragi români, suntem mândri de voi!”

Cu acest prilej, delegația DRP s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru migrație, Isabel Castro Fernandez din cadrul Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației spaniol și cu reprezentantul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Laviniu Enii, pentru stabilirea condițiilor unui Memorandum de înțelegere între cele două părți, în domeniul diasporei. Având în vedere misiunea și obiectivele comune în crearea de politici publici destinate diasporei, cei doi oficiali au decis semnarea Memorandumului în perioada următoare, pentru stabilirea unui cadru de cooperare permanentă și de bune practici.

În cea de a doua parte a vizitei de lucru în Spania, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat la ceremonia de premiere „Români de succes”, organizată de Asociația Salva la Madrid. În cadrul evenimentului, au fost premiați 14 români de succes, implicați în viața comunității și cu rezultate profesionale remercabile, din diverse arii de activitate precum artă, pictură, mass media, folclor și tradiții românești, sprijin pentru comunitatea românească, mediu asociativ, scriitori, traducători, antreprenori, sportivi, tineri de succes, comunitatea spirituală, precum și promovarea României în Spania. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul DRP.

 

Gheorghe Cârciu: „Dragi români, suntem mândri de voi!”

 

„Dragi români, suntem mândri de voi! Avem nevoie de exemple, de lideri în comunitățile de români din afara granițelor țării și de parteneri de încredere în proiectele noastre comune! Doar uniți și informați putem alege cum să ne construim un viitor mai bun,” a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Agenda zilei a cuprins participarea la întâlnirea cu comunitatea Bisericii adventiste din Madrid și la Festivalul „Nu uita că ești român”, un eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, realizat sub patronajul Ambasadei României în Spania și cu sprijinul DRP, al Asociației Rază de Soare și al primăriei Alcalá de Henares.

Cu acest prilej, în prezența ambasadorului României în Spania, E.S. George Bologan, și împreună cu comunitatea de români și spanioli din Alcalá de Henares și împrejurimi, delegația DRP a asistat la un program artistic cu specific românesc, menit să promoveze tradițiile și obiceiurile noastre în rândul comunității locale.

Vizita în Spania s-a încheiat cu participarea delegației la liturghia duminicală de la Parohia Ortodoxă din Brunete unde a avut loc și un program de colinde românești.

Ulterior, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat, în Torrejon de Ardoz, la Festivalul organizat de către Radio Românul, un eveniment patronat de către Ambasada României în Regatul Spaniei și finanțat de către DRP.

Oficialul român a avut întrevederi și cu primarii orașelor Brunete și Torrejon de Ardoz. Principalele teme de discuție s-au concentrat pe contribuția pe care comunitatea românească o aduce în regiune. Totodată, proiectele și prioritățile Departamentului au fost un alt subiect important pe agenda discuțiilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel