Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Spania. Întâlniri și discuții pentru pentru întărirea identității naționale
WhatsApp
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut o întâlnire, în Spania, cu secretarul de stat pentru migrație, Isabel Castro Fernandez și cu reprezentantul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Laviniu Eni.  
Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Spania. Întâlniri și discuții pentru pentru întărirea identității naționale. FOTO: Facebook @Gheorghe Cârciu

Gheorghe Cârciu s-a întâlnit cu oficialii pentru a stabili condițiile unui Memorandum de înțelegere între România și Spania, în domeniul relațiilor cu membrii diasporei celor două state. 

„În perioada 2 - 4 decembrie efectuăm o vizitā de lucru în Regatul Spaniei. Cu prilejul acesteia, a avut loc o întâlnire cu secretarul de stat pentru migrație, Isabel Castro Fernandez și cu reprezentantul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Laviniu Eni, pentru stabilirea condițiilor unui Memorandum de înțelegere între cele două părți, în domeniul relațiilor cu membrii diasporei celor două state. Având în vedere misiunea și obiectivele comune pentru îmbunătățirea situației diasporei aflată peste hotarele celor două țări, împreună cu participanții la întâlnire am decis semnarea Memorandumului în perioada următoare, pentru stabilirea unui cadru de cooperare permanentă, precum și de transfer de experiență”, a scris secretarul de stat pentru românii de pretutindeni pe pagina de Facebook.

Totodată, Gheorghe Cârciu a precizat că obiectivul este de a stabili identificarea de modalități eficiente de sprijinire a cetățenilor aflați în afara granițelor.

„DRP și Secretariatul de Stat pentru Migrație, din cadrul Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Regatul Spaniei au astfel obiectivul de a stabili identificarea de modalități eficiente de sprijinire a cetățenilor aflați în afara granițelor, pentru întărirea identității naționale”, a conchis secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.

 

Vezi și 

 

Gheorghe Cârciu, șeful DRP, vizită de lucru în SUA. Întâlniri și discuții cu românii din Chicago

 

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, s-a aflat în perioada 26-30 noiembrie 2022 la Chicago, pentru o vizită de lucru care a presupus discuții și întâlniri cu asociații ale comunității românești din SUA. 

În contextul acestei vizitei, demnitarul român a participat la o serie de evenimente organizate de Consulatul General al României la Chicago și de comunitatea românească, care vizează programele și acțiunile dezvoltate în susținerea activității românilor din această zonă și sărbătorirea Zilei Naționale a României. Prima parte a vizitei a debutat cu participarea delegației DRP la liturghia duminicală la Mitropolia Română Ortodoxă a celor două Americi, la Catedrala Sfinții Constantin și Elena, cu participarea IPS Nicolae.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel