Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania va aduce muncitori calificați din Kenya. Cele două țări au semnat un acord
WhatsApp
Germania și Kenya semnează acord privind migrația pentru atragerea de muncitori calificați și facilitarea repatrierii.

Germania și Kenya au semnat vineri un acord în domeniul migrației, în cadrul eforturilor Berlinului de a controla numărul intrărilor neautorizate în țară, conform dpa.

Acordul a fost semnat de ministrul de interne german Nancy Faeser și de ministrul de externe kenyan Musalia Mudavadi, în timpul vizitei președintelui kenyan William Samoei Ruto la Berlin.

Scopul acordului este de a stimula recrutarea forțată de muncă calificată din Kenya și de a facilita repatrierea kenyenilor fără drept de ședere în Germania. Acest tip de acorduri face parte din politica de migrație a coaliției de guvernare germane, care se confruntă cu presiuni din partea conservatorilor tradiționali și a partidelor noi.

Ministrul Faeser a ordonat recent implementarea unor controale stricte la frontierele terestre, pentru o perioadă inițială de șase luni.

Germania a semnat acorduri similare cu India, Georgia și Maroc și a convenit să colaboreze mai strâns cu Columbia. Un alt acord va fi semnat cu Uzbekistan duminică, în cadrul vizitei cancelarului Olaf Scholz în Asia Centrală, și cu Kârgâzstan până la sfârșitul anului viitor. Discuțiile cu Republica Moldova sunt avansate, iar cele cu Filipine și Ghana sunt în curs de desfășurare.

Toate acordurile au două componente principale: atragerea de muncitori calificați și cooperarea în returnarea solicitanților de azil respinși. În cazul Kenyei, se vizează lucrătorii din sectoarele îngrijirii și alimentar.

În prezent, în Germania sunt 225.000 de migranți care trebuie să părăsească țara, însă kenyenii și uzbecii reprezintă doar 0,45% din aceștia. La sfârșitul lunii iulie, 818 kenyeni erau în situația de a părăsi Germania, dar deportarea a fost suspendată temporar pentru 738 dintre ei. În Germania sunt înregistrați aproape 15.000 de kenyeni.

În cazul uzbecilor, numărul celor care trebuie să fie deportați este de 203, dar pentru 136 dintre ei procedura a fost suspendată temporar.

Potrivit unui sondaj recent al institutului YouGov, majoritatea germanilor susțin reguli mai stricte la frontiere. 71% dintre respondenți sunt de acord cu respingerea directă a străinilor care au nevoie de viză și a celor cu interdicție de intrare. De asemenea, 45% susțin controalele la frontiere și posibile închideri ca măsură de gestionare a migrației, iar 28% oferă un sprijin general pentru aceste măsuri. Totuși, 20% se opun acestor măsuri.

Problemele legate de migrație au influențat alegerile din iunie pentru Parlamentul European și au contribuit la victoria Alternativei pentru Germania (AfD) în scrutinul recent din Turingia, precum și la plasarea partidului pe locul al doilea într-un alt land estic, Saxonia, scrie Agerpres. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel