Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român acuzat că vrut să își omoare fostul patron: „Treceam cu mașina prin zonă“
WhatsApp
Un bărbat de 51 de ani din districtul Freising a fost bătut cu bestialitate de hoți. Anturajul victimei i-a suspectat imediat pe doi frați români, acum suspectați  de tentativă de omor. Unul dintre ei lucrase anterior pentru victimă. Unul dintre tinerii acuzați îl disculpă de fratele său și indică un alt român ca fiind complicele său.

Procesul celor doi frați pentru tentativă de omor în fața secției pentru minori a tribunalului districtual, care se desfășoară de la sfârșitul lunii martie, nu pare să meargă prea bine. Obiectul procedurii îl constituie spargerea unei proprietăți din districtul Freising în februarie 2020, în timpul căreia proprietarul casei a fost rănit mortal printr-o lovitură la cap.

Motivul jafului sfârșit prost ar fi răzbunarea: Tânărul român intrase și altă dată în proprietate și furase o sumă mare de bani, după ce lucrase anterior pentru victimă. Bărbatul de 51 de ani l-a amenințat cu moartea la telefon.

La începutul procesului, românul mai tânăr (18 ani) a recunoscut spargerea de la fostul său angajator, dar susține că nu a comis-o împreună cu fratele său mai mare (23 de ani), ci cu o cunoștință (21 de ani). De atunci, el se află în România. Acum, tânărul de 21 de ani ar fi fost de acord cu un interogatoriu video. Dar, după cum a explicat judecătorul Andreas Wiedemann, în ciuda ordinului european de anchetă, nu s-a primit încă niciun răspuns la cererea trimisă la începutul lunii iunie.

Vezi și: Germania. Româncă acuzată că, împreună cu fratele ei, a încercat să îl omoare pe fostul ei angajator

 

Ziua pronunțării hotărârii ar fi - deocamdată - 24 septembrie. Co-inculpatul în vârstă de 23 de ani, care își susține nevinovăția, a izbucnit între timp în lacrimi la tribunal. Frații au fost și în România după crimă, dar s-au întors de bunăvoie în Germania, potrivit apărării, pentru a "clarifica lucrurile". Tânărul tată de familie nu se gândise singur la lunga încarcerare.

Constatările din cea mai recentă zi a procesului s-au referit la o declarație a inculpatului de 18 ani și a victimei (51). Acesta se uitase la fotbal cu amicii săi în noaptea dinaintea spargerii și băuse "două sau trei beri", declarase fermierul de 51 de ani. Acest lucru a fost confirmat de o cunoștință (53 de ani), care a depus acum mărturie. Potrivit acestuia, proprietarul s-a culcat în jurul orei 22.00; el însuși a fost ultimul care a părăsit "Stüberl", în jurul orei 23.45. Ușa de la intrare nu a fost niciodată încuiată, a spus martorul. Nu făcuse decât să stingă lumina. Nu a observat nimic, "chiar nimic". Bărbatul de 53 de ani a mai declarat că mașina fermierului era parcată în spatele casei, "unde este întotdeauna". 

La începutul procesului, tânărul de 18 ani declarase că el și amicul său „au trecut cu mașina prin zonă„ și le-a venit „spontan ideea de a sparge casa fostului său șef“. Cum în casă nu era nicio lumină aprinsă și nici mașina fermierului nu fusese acolo, au crezut că pot intra fără să fie surprinși.

Procesul va continua pe 14 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel