Publicitate
O purtătoare de cuvânt a parchetului din Bielefeld (nord-vest), Claudia Bosse, a confirmat vineri decizia pentru agenţia germană, menţionând că, după doi ani de investigaţii, procurorii nu au găsit indicii suficiente de neglijenţă.
Autorităţile au primit mai multe plângeri în primăvara lui 2020, când în jur de 1.400 de muncitori de la Tonnies, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, în timpul unui focar masiv la începutul pandemiei. La acea vreme nu a fost clar cum s-a transmis virusul.
Compania a fost acuzată de vătămare corporală din neglijenţă şi de încălcarea legii germane privind protecţia faţă de epidemii. Poliţia şi parchetul au deschis, ca urmare, o anchetă ce a sfârşit prin a viza echipa managerială condusă de Clemens Tonnies.
'Încetarea procedurilor penale de către biroul procurorului public din Bielefeld confirmă încă o dată că nici compania, nici antreprenorul Clemens Tönnies nu pot fi acuzaţi de vină intenţionată sau din neglijenţă pentru focarul de COVID-19 din 2020', a transmis compania.
Purtătorul de cuvânt Fabian Reinkemeier a făcut referire la câteva decizii anterioare ale unor tribunale administrative locale, potrivit cărora compania nu acţionat cu neglijenţă.
Focarul izbucnit la abatorul Tönnies a dus la impunerea primelor restricţii la nivel regional în Germania de combatere a epidemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News