O bandă de contrabandiști ar fi adus, în Germania, zeci de persoane, care provin din țări din afara Uniunii Europene, pe care le punea să muncească în baza unor acte românești falsificate. Toți muncitorii erau cazați în clădirea unui fost han din Rheinstetten.
La aproape două săptămâni de la raidul polițiștilor federali, împotriva rețelei de contrabandiști și a muncii nedeclarate, în fosta clădire a hanului din Rheinstetten, autoritățile de imigrare încă verifică dreptul de ședere al rezidenților, scrie bnn.de.
„În timpul acțiunii poliției, au fost identificate în jur de 50 de persoane, iar autoritățile noastre de imigrare nu dețin încă toate documentele”, au spus reprezentanții administrației orașului Rheinstetten. Toate persoanele, găsite în clădire, în timpul raidului au fost rugate să se prezinte la autoritățile de imigrare în termen de o săptămână.
„Suntem în contact cu poliția federală și cu persoanele în cauză, urmând să luăm deciziile necesare - până la expulzare inclusiv”, au mai punctat reprezentanții administrației orașului Rheinstetten.
Bărbații și femeile, de naționalitate ucraineană, georgiană și moldovenească, au fost cazați de o bandă de contrabandiști în fostul han și și-au găsit de lucru cu pașapoarte românești false. În calitate de cetățeni din afara UE, muncitorii nu aveau un permis de ședere sau de muncă în Germania.
În timpul raidului, care a avut loc în cinci state federale din Germania, pe 26 ianuarie, aproximativ 1.500 de servicii de urgență au percheziționat peste 60 de apartamente, spații comerciale și locuri de cazare. Accentul s-a pus pe Renania-Palatinat, unde au fost percheziționate 27 de proprietăți, și pe Baden-Württemberg, unde au fost percheziționate 23 de proprietăți.
Potrivit polițiștilor și procurorilor, percheziții au avut loc și în alte țări europene. Au fost ridicate drept probe documente, laptopuri, smartphone-uri și acte de identitate românești falsificate.
Potrivit anchetatorilor, un bărbat în vârstă de 48 de ani din sudul Palatinatului este suspectat că a recrutat peste 300 de persoane din țări terțe și le-a introdus ilegal în Germania în calitate de șef al unui presupus grup infracțional, prin compania sa de recrutare.
Se spune că ar fi fost plasați ca lucrători temporari în logistică și gestionarea deșeurilor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News