Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriela Firea vrea sa fie președintele României? "Nu știu cât de pregătită este societatea românească"
WhatsApp
Gabriela Firea, fostul primar general al Primăriei București, a fost prezentă, marți seara, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, unde a răspuns la la cele mai incisive întrebări.
gabriela firea

Gabriela Firea a fost întrebată de Denise Rifai dacă ar vrea să fie prima femeie președinte al României.  „Ce se va întâmpla peste trei ani și ceva doar Dumnezeu știe. Îmi doresc să fac bine oamenilor oriunde mă voi aflai: în Senat sau la primărie. Nu știu cât de pregătită este societatea românească să primească o femeie președinte”, a răspuns Gabriela Firea, fostul primar general al Primăriei București.

„Vreau să fiu sănătoasă, fericită cu familia mea. Vreau să le fie mai bine românilor. Ce se va întâmplă peste 3 ani, doar Dumnezeu știe. Viață politică ne-a arătat că nimic din ce este pregătit cu ani înainte nu seamănă cu ce se întâmplă la examenul electoral. Cei care cred că s-a dat deja startul campaniei electorale, se înșeală. De ce am negat de fiecare dată că vreau să candidez la prezidențiale? Pentru că sunt destul de dezamăgită, în primul rând de rolul femeii în politică. Nu știu cât este pregătită să accepte societatea românească o femeie președinte. Doar pentru că eram femeie, eram mai criticată și jignită la Primărie.

 

„Au fost minciuni și lucruri menite să denigreze”

 

Fiind întrebată de Denise Rifai dacă a luat șpagă pentru achiziția autobuzelor, Gabriela Firea a spus că „au fost minciuni de precampanie și lucruri menite să denigreze”. „Au fost calomnii legate de campania electorala. Categoric, nu! Am dat in judecata câțiva jurnaliști pentru ca nu este normal. Una este ca un jurnalist să spună ca nu-i place de persoana ta si alta este să se spună ca ai interese financiare, ca ai luat șpagă. N-as mai fi fost în studio cu dumneavoastră. Aceste lucruri au fost anchetate de instituțiile statului. Consilierii PNL și USR ne-au făcut plângeri peste plângeri, unele sunt in continuare in diferite faze. Au fost doar lucruri menite sa ma denigreze. E foarte neplăcut să citești despre tine neadevăruri”, a răspuns Gabriela Firea.

 

„Totul este înghețat. Nu este nimic adevărat”

 

De asemenea, senatoarea PSD a mai fost întrebată dacă a înființat companiile municipale ca să poată manevra în interes personal banii capitalei? „Nu avem curățenie, orașul arată jalnic, șantierele sunt închise. Totul este înghețat. Nu este nimic adevărat. Aceste companii municipale sunt perfect legale”, a răspuns Gabriela Firea.

„Bugetul Capitalei nu a fost niciodată 1,5 miliarde de euro, este de circa 600 milioane de euro. Companiile municipale nu au fost declarate ilegale sau în afara Constituției. Ele exista în Brașov, Cluj, Oradea, Constanța și în întreaga Europa. De ce doar in București ni s-a solicitat sa le votam cu doua treimi? Atunci ar trebui si bugetul național sa fie votat cu doua treimi si nu este asa. Companiile sunt perfect legale, au fost înființate pentru a înlătura căpușele de dreapta. Acum au fost înghețate de primarul general: nu avem curățenie, șobolanii și țânțarii sunt peste tot, șantierele sunt oprite. S-a creat falsa iluzie ca aceste companii sunt ilegale. Domnul Dan le îngroapă neplătind intenționat facturile si se vede cum arata orașul”, a răspuns Gabriela Firea..

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel