Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtunile fac prăpăd în Franța: Mai multe stații de metrou închise, la Paris
WhatsApp
Ploile abundente din această seară au perturbat circulația la metroul din Paris și pe unele linii de cale ferată din Ile-de-France.

Torente de apă s-au abătut asupra capitalei Franței, cu puțin timp înainte de ora 18.00, din cauza unor furtuni violente. Stația meteo de la Turnul Eiffel a înregistrat rafale de până la 104 km/h.

Mai multe stații de metrou închise, la Paris

 

Pe rețelele de socializare, s-au înmulțit imaginile care arată străzile inundate. Potrivit stației meteo din Parcul Montsouris, au căzut 26 mm de ploaie în mai puțin de o oră, potrivit meteorologului Guillaume Séchet. Alte relatări meteorologice menționează că la Paris au căzut 44 mm de precipitații într-o oră. "Traficul a fost considerabil încetinit între Paris Saint-Lazare și Ermont-Eaubonne (Val-d'Oise), precum și între Gisors și Mantes-la-Jolie via Conflans Ste-Honorine (Yvelines). Condițiile meteo nefavorabile perturbă traficul", avertizează SNCF.

De asemenea, traficul este lent pe linia H în ambele sensuri între Paris Gare du Nord și Persan Beaumont via Valmondois, a precizat SNCF. Traficul a fost, de asemenea, "întrerupt pe întreaga linie Orlyval", care circulă între stația Antony de pe RER B și aeroportul Orly, potrivit Le Parisien.

Furtunile și ploile torențiale fac prăpăd în Franța

 

Metroul parizian este și el o victimă a precipitațiilor abundente care afectează în prezent capitala. Mai mulți internauți au observat că la intrarea în unele stații din rețeaua de metrou au apărut scurgeri de apă. "Cel puțin șapte stații de metrou erau închise la ora 20.00“, potrivit RATP, contactată de Le Parisien. Este vorba de Alma Marceau pe linia 9, Quai de la Rapée și Bobigny - Pantin - Raymond Queneau pe linia 5, Ledru-Rolin și Daumesnil pe linia 8, Maubert Mutualité pe linia 10 și Corentin Celton pe linia 12. În direcția Bagneux-Lucie Aubrac, pe linia 4, "trenurile nu se opresc din cauza inundațiilor", precizează RATP pe site-ul său.

Traficul este "perturbat pe întreaga linie" 6 între Charles de Gaulle-Etoile și Nation, "din cauza vremii nefavorabile", a mai scris RATP. Imaginile arată, de asemenea, valuri întregi de apă care trec prin stația Balard, pe linia 8.

"Patru din cele șase intrări sunt închise publicului", a precizat autoritatea de transport din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel