Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Funeriu dă vina pe părinți pentru notele de la examene. Ester: "Dom' ex-ministru, mii de suflete au părinții la muncă, în străinătate"
WhatsApp
Controversă uriașă pe tema subiectelor la Matematică de la Evaluarea Națională și a notelor pe care le-ar putea obține unii copii. După ce Daniel Funeriu a postat un mesaj în care a spus că notele mici sunt responsabilitatea părinților, o actriță i-a dat replica. 

Natalie Ester, actriță la Teatrul Evreiesc de Stat și autoare, îi dă replica lui Daniel Funeriu, după ce fostul ministru al Educației a susținut că vina pentru notele mici obținute la examene o au părinții copiilor, nu dascălii.

Actrița îi amintește lui Funeriu cât de mulți părinți români sunt plecați la muncă în străinătate, raționamentul său fiind total greșit.

Controversă pe tema notelor mici obținute de copii la examene

 

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a postat un mesaj pe Facebook în care susține că vina exclusivă pentru notele mici la evaluările naționale o au părinții și că acestora trebuie să le fie rușine.  

"Am analizat subiectele de la matematică, clasa a VIII-a. O notă de sub 6 denotă pur şi simplu echivalentul analfabetismului. Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta, nu a şcolii. Niciun politician nu vă va spune acest adevăr, pentru că preferă să arunce toată vina pe cei 250.000 de profesori, mângâind pe creştet, pentru voturi, părinți inconştienți.

Dragii mei: e nevoie nu doar de lideri buni, ci şi de un popor care să ştie să se lase condus. Lideri nu avem. Popor... cred că încă avem. Dar cine sunt eu să judec?", a scris Funeriu pe Facebook.

Funeriu, controversă cu notele copiilor la Matematică

 

Reacțiile nu au întârziat să apară, una dintre cele mai vehemente reacții venind din partea actriței Natalie Ester.

"Dom' ex-ministru, am câțiva prieteni, elevi de clasa a VIII a, fără părinți. Sunt pe la centre de plasament. Ce să le transmit? Și mai sunt câteva mii de suflete care au părinții la muncă, în străinătate. Nu vă dă cu virgulă, matematic vorbind?", a fost replica actriței.

Mai mult, Ester îi explică unui internaut cât de tragică este această statistică.

"Eu, timp de 25 de ani, am împletit actoria cu pedagogia și cu engleza. Am ajuns într-un punct în care ceea ce lucram eu cu câteva sute de elevi de gimnaziu s-a mutat la o altă scară. Și de foarte mulți ani, lucrez cu mii. De gimnaziu, liceu sau studenți. Școli de stat, școli particulare (lumi diferite). București, Timișoara, Iași, Sibiu sau sate de care nimeni nu a auzit unde mulți elevi sunt asemenea băiatului descris de tine.

Îți dau un exemplu?

Sală cu 450 de elevi. Prima mea întrebare: câți dintre voi au părinți plecați în străinătate? Răspuns: 80% mâini ridicate. Ai idee de câți profesori analfabeți m-am izbit personal în ultimii ani? Sigur, la polul opus, există încă profesori icoane. Puțini, din păcate. Raportat la numărul mare de... nevoi.Sistemul e făcut de politicieni. Sistemul permite părinților despre care tu vorbești să fie cum bine îi descrii.Dacă din rândul lor (ai acestor indivizi) sunt aleșii noștri, să nu ne mai mire nimic. Funeriu face parte dintre ăia cu care mie mi-e rușine", comentează actrița. 

controversa-pe-tema-notelor-copiilor-romani

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul dintre linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel