Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fugari arestați în Spania pentru infracțiuni comise în România și Franța
WhatsApp

Poliția Națională spaniolă a anunțat că a reținut doi fugari, în Almería, pe numele fiecăruia existând câte un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Franța și România, pentru infracțiuni comise pe teritoriul celor două țări.

Poliția din Almería a informat că primul deținut este o femeie de 25 de ani care a mers la poliție pentru a-și reînoi documentul de identitate expirat. Când agenții de poliție au verificat datele, au descoperit că fugara avea un mandat european de căutare pentru o infracțiune de trafic de droguri, comisă în Franța, în vigoare până la 5 aprilie 2022. Femeia fusese reclamată pentru fapte petrecute în 2017, când o rețea care distribuia hașiș a fost destructurată de autoritățile franceze. Femeia arestată a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru infracțiunea de transport, deținere, oferire, transfer, achiziție, import neautorizat de stupefiante și participarea la o asociație de infractori, precizează La Vanguardia.

Al doua persoană, de 27 de ani, a fost descoperită, pe 18 iulie, în timp ce era cazată la un hotel din Almería. Poliția Națională a verificat și a descoperit pe numele respecrtivei un mandat european de arestare și predare către autoritățile române, pentru o infracțiune împotriva proprietății. Deținutul, după ce a spart o fereastră într-un garaj din Gherla, în noaptea de 22 spre 23 iunie 2015, a furat două fierăstraie electrice și diverse alte scule electrice. Pentru fapta sa, începând cu 26 mai a acestui an, era căutat pentru executarea unei pedeapse de doi ani și două luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel