Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fraudă cu vouchere de vacanță Covid: Un hotel din Italia a plătit clienți falși pentru a încasa fonduri publice
WhatsApp
O investigație de amploare desfășurată în nordul orașului Napoli a scos la iveală o fraudă de proporții legată de "voucherele de vacanță" emise de Ministerul Turismului în timpul perioadei de urgență Covid (2020-2021). 
Escrocherie de proporții în Italia: Un hotel a folosit voucherele de vacanță Covid pentru a plăti clienți falși și a încasa fonduri publice / Foto: Unsplash

Potrivit datelor furnizate de Parchetul din Napoli și de Guardia di Finanza, peste 2.100 de persoane sunt implicate în această escrocherie, iar suma totală implicată se ridică la 800.000 de euro. Principala schemă implică un hotel situat în zona de nord din Napoli, care ar fi plătit clienți falși și a încasat sumele corespunzătoare, pentru a accesa fondurile publice.

 

Peste 2.000 de persoane sunt investigate pentru infracțiunea de fraudă

 

Femeia care administra hotelul a fost prinsă cu aproape 800.000 de euro, o sumă care ar fi trebuit să fie direcționată către plata sejururilor reale ale turiștilor. Însă, alături de ea, peste 2.000 de persoane sunt investigate pentru infracțiunea de fraudă pentru obținerea de fonduri publice. Acești clienți falsi, aproape toți din regiunea Campania, au beneficiat de voucherele de vacanță pe baza unui Isee de până la 40.000 de euro, care le-a acordat dreptul la o primă de vacanță de până la 500 de euro pentru a fi cheltuită în structuri de cazare din Italia.

Modalitatea prin care s-a desfășurat escrocheria a fost relativ simplă: clienții fictivi primeau voucherele și le predau administratorului hotelului, primind în schimb un comision. Însă, acești clienți nu beneficiau de niciun sejur efectiv. Administratorul hotelului, în schimb, obținea fondurile și le direcționa către o firmă deținută de soțul său, fără a oferi serviciile corespunzătoare.

 

Escrocheria cu vouchere de vacanță, mecanismul ingenios

 

Faptul că hotelul, cu numai unsprezece camere, a primit sume considerabile de vouchere de vacanță în perioada pandemiei a ridicat semne de întrebare, mai ales că acesta era situat într-o zonă cu o activitate turistică redusă. Investigatorii au constatat că sumele încasate de hotel într-o singură zi depășeau de zece ori veniturile obișnuite, iar sejururile erau înregistrate chiar și în perioadele cu restricții de circulație.

Această fraudă masivă a reprezentat o încălcare gravă a regulilor și a încredințării fondurilor publice, iar autoritățile competente lucrează acum la identificarea tuturor persoanelor implicate și la recuperarea prejudiciului creat. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Il Messaggero (@ilmessaggero.it)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel