Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Frăție" românească în Germania. Motivul incredibil pentru care se reclamă între ei la poliție - VIDEO
WhatsApp
Un român din Germania spune că a fost reclamat la poliție de către vecinii săi români, pe motiv că pleacă prea devreme la lucru. 
Românul reclamat la poliție de către vecinii săi

Un român stabilit în Germania a povestit, într-un videoclip postat pe TikTok, experiența sa neplăcută cu vecinii săi, tot români, care l-au reclamat la poliție pentru un motiv care a stârnit controverse și reacții pe rețelele de socializare. Bărbatul, care lucrează în tura de noapte și este nevoit să plece de acasă în jurul orei 3 dimineața, a explicat în detaliu cum s-a trezit cu poliția la ușă din cauza nemulțumirii vecinilor legate de farurile mașinii sale.

"Hai să vedeți ce înseamnă să ai vecini români în străinătate. Să vă povestesc ce am pățit eu azi dimineață, pe la ora 10. Ca să vă spun povestea pe scurt: în urmă cu vreo 3 săptămâni sau o lună de zile, s-a mutat aici, lângă mine, o familie de români. Vecini.

Eu mă duc în fiecare dimineață, de obicei, la muncă, pe la ora 3, 3 jumate, 4. Depinde, dar oricum mă duc foarte dimineață. Și nu mi-am prea făcut eu așa de lucru cu ei. Dacă îi întâlneam, ziceam "salut" sau "Bună ziua" și cam atât. Azi noapte, pe la vreo 3 jumate, mă duc la lucru. Și la 10 și ceva vin în pauză acasă. Mă pun să mănânc și... nu știu, nu durează 10-15 minute și mă trezesc cu poliția la ușă.

Poliția germană. Vine, sună la ușă. Bună ziua! Bună ziua! Vine oamenii ăștia la mine și zic: 'Uite, vecinii tăi te-au reclamat că tu, noaptea până la 3, pornești mașina și le bagi farurile în geam și trezești din somn și ei nu pot să dormă că tu, noaptea la 3, dai ture cu mașina pe aici'", povestește el.

Românul le-a explicat polițiștilor că la ora respectivă pleacă la muncă

 

Românul le-a explicat polițiștilor situația reală: "Păi stați așa, domnule, că nu-i așa. Eu nu dau ture cu mașina prin curte, că așa vreau eu, să dau ture cu mașina. Eu mă trezesc și mă duc la muncă. La ora aia trebuie să plec la muncă. Că îi deranjează pe ei că pornesc mașina și le bat farurile în geam. Ce pot să fac eu? Ce pot să fac eu, dacă așa mi-e locul de muncă?".

Situația a degenerat când vecina care l-a reclamat a venit la fața locului, începând să-l certe.

"După care vine și vecina. Vecinul nu a ieșit, numai ea. Vine cu o gură în cer și una în pământ. 'Că e bătaie de joc, că pornești mașina, că ne bași farurile în geam, că noi nu putem să dormim din cauza ta. Ce ai, măi, femeie, ești nebună la cap? Dacă atunci mă duc la muncă, ce vrei să fac?".

Deși poliția nu a putut să-l sancționeze, neexistând vreo ilegalitate, românul a fost uimit de reacția vecinilor săi, întrebându-se dacă era normal ca aceștia să implice autoritățile pentru o situație atât de banală.

"Bineînțeles, nu a avut ce să-mi facă poliția, pentru că nu am făcut absolut nimic ilegal. Eu la ora aia mă trezesc și mă duc la muncă. Nu am ce să fac. Sunt nevoit să plec la ora aia, nu că aș vrea eu să plec așa de nebun. I-am spus că dacă nu-i convine, să-și zidească geamul, să nu mai vadă nimic. Să-și zidească geamul cu carămidă, cu BCA, cu ce-o vrea ea.

Și acum eu vă întreb pe voi: E normal ca femeia asta să sune la poliție, să poarte poliția degeaba pe aici, că eu mă trezesc noaptea la 3 și bag farurile în geam, ca să nu poată ea să dormă? Păi dacă omul ăla se duce la ora 3 la muncă, la 4, când se duce, păi ce vrei să facă, frate, să nu pornească mașina, să se ducă pe jos, că tu la ora aia dormi?", mai spune tânărul.

VIDEO

@catalingaton

 

♬ sunet original - Cătălin Gaton

 

Videoclipul a devenit rapid viral, stârnind numeroase reacții din partea comunității românești din diaspora. Mulți i-au luat apărarea bărbatului, spunând că este absurd să fie reclamat pentru că pleacă la muncă la orele dimineții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel