Pentru weekend, operatorul feroviar SNCF prevedea un TGV (tren de mare viteză) din şase în medie, 15% dintre trenurile din suburbia pariziană şi perturbări ale legăturilor internaţionale, cu un tren din două la Eurostar, două din trei pentru Thalys, şi nicio circulaţie pentru Lyria, spre Elveţia, sau SVI, spre Italia.
Traficul va fi "extrem" de redus sâmbătă şi duminică - cu nouă linii de metrou închise- şi "foarte perturbat" luni, în ajunul unei noi zile de manifestaţii marţi la apelul intersindical (CGT, FO, FSU, Solidaires, Fidl, Unef, MNL şi UNL).
În ceea ce priveşte traficul aerian, contrar zilelor de joi şi vineri, direcţia generală a aviaţiei civile DGAC nu a cerut companiilor aeriene să-şi reducă programul de zboruri, dar are în vedere totuşi întârzieri şi perturbări.
Această mişcare socială împotriva proiectului de reformă care urmăreşte fuzionarea celor 42 de regimuri de pensionare existente într-un sistem universal, pe puncte, începând din 2025, ar urma să continue cel puţin până miercuri, data la care va lua cuvântul premierul Edouard Philippe.
Presat de sindicate să iasă rapid din tăcere cu privire la detaliile acestei promisiuni din campania lui Emmanuel Macron, şeful guvernului a anunţat vineri că va prezenta "integralitatea" proiectului de reformă - şi nu doar arhitectura generală, aşa cum fusese prevăzut iniţial - în faţa Consiliului economic social şi al mediului.
"Dezbaterea va putea astfel să se organizeze în jurul propunerilor care vor ţine cont de propunerile formulate de organizaţiile sindicale", a declarat el.
În acelaşi timp, şoferii membri ai Organizaţiei transportatorilor rutieri europeni OTRE blocau sâmbătă mai multe artere principale în toată Franţa cu scopul de a protesta împotriva creşterii taxelor la carburanţi, prevăzută de guvernul francez, potrivit AFP.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News