Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Fetiță de 8 ani, răpită la ordinul mamei sale. Mia, de negăsit. Polițiștii cer ajutorul oamenilor
WhatsApp
Patru bărbați au fost reținuți de poliția franceză care investighează răpirea planificată cu atenție a unei fetițe de opt ani, despre care procurorii cred că a fost ordonată de mama ei.
Fetiţa de 8 ani, răpită la ordinul mamei sale, găsită în Elveţia

Mia a fost luată marți de la casa bunicii sale din zona Vosges din estul Franței. Răpirea ei a declanșat o alertă la nivel național, dar procurorii cred că ar fi putut fi dusă în străinătate de mama ei.

Suspecții susțin că li s-a cerut să realizeze complotul pe internet.

„Trei dintre ei s-au prezentat acasă la bunica Miei pentru a răpi fata și a o preda mamei sale 20 de minute mai târziu”, a declarat procurorul local Nicolas Heitz.

 

O alertă de răpire a fost declanșată

 

În timp ce un suspect a așteptat în mașină, doi s-au apropiat de bunica pretinzând că sunt ofițeri de la Protecția copilului, a spus el. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect s-au descoperit planurile bine puse la punct pentru această răpire.

O alertă de răpire a fost declanșată câteva ore mai târziu. Nu a fost folosită nicio violență în răpire, dar o percheziție separată la domiciliul unui alt suspect a găsit materiale care ar putea fi folosite pentru a produce explozivi, au spus autoritățile.

Canalul de știri BFMTV a raportat că cei patru au fost anchetați și de procurorul antitero pentru presupusa conspirație teroristă. Se pare că au discutat despre posibile atacuri asupra centrelor de vaccinare Covid.

 

Unul dintre suspecți a crezut că a salvat viața copilului

 

Până în prezent nu a existat nicio urmă a Miei, nici a mamei sale, Lola Montemaggi, care are 28 de ani. Polițiștii au cerut ajutor autorităților Germaniei, Elveției și Belgiei.

Niciunul dintre cei patru suspecți, cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani, nu are antecedente penale.

Procurorul a spus că unul dintre cei implicați în răpire s-a considerat „disident” în stilul unui hoț de ficțiune, Arsène Lupin. Un altul a crezut că a salvat viața copilului, deși a recunoscut că ar fi putut fi manipulat de mama fetei.

Custodia fetiței a fost acordată bunicii ei materne în ianuarie anul trecut, după ce mama ei i-a spus unui judecător de familie că dorește „să trăiască la marginea societății”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel