Creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 între miercuri şi joi este cea mai semnificativă înregistrată de la o zi la alta în Franţa, coronavirusul fiind acum semnalat în toate regiunile metropolitane ale acestei ţări, care este, după Italia, cea mai afectată de răspândirea coronavirusului, fiind urmată de Germania, cu 349 de cazuri.
Ultimele două decese din Franţa sunt ale ″unei persoane în vârstă de 73 de ani originară din Oise″, unul dintre principalele focare de infecţie cu coronavirus în Franţa, şi ″o persoană în vârstă de 64 de ani originară din Aisne″, un departament învecinat, a indicat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, fără alte detalii.
În faţa progresiei contaminărilor cu noul coronavirus, preşedintele Emmanuel Macron a convocat pentru joi o întâlnire cu circa 30 de experţi, printre care medici, cercetători şi responsabili de laboratoare, reuniune la care vor participa, de asemenea, ministrul sănătăţii Olivier Véran şi cel al cercetării Frédérique Vidal.
„Frânarea răspândirii (coronavirusului) are în vedere atenuarea impactului asupra populaţiei odată cu trecerea la stadiul 3, limitând vârful epidemiei”, mai notează Ministerul francez al Sănătăţii în comunicatul menţionat, care dă astfel aproape sigură trecerea la următorul nivel de alertă în combaterea epidemiei.
Franţa se află în prezent în stadiul 2 de alertă sanitară, anunţat miercuri, stadiul 3 corespunzând declarării epidemiei propriu-zise. Într-un asemenea stadiu, „activităţile colective vor fi serios afectate”, atenţionează guvernul francez pe website-ul său.
Restricţiile deocamdată în vigoare, decise în weekend, prevăd în special interzicerea evenimentelor în care se regăsesc în spaţii închise peste 5.000 de persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News