Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul procuror DNA Mircea Negulescu scapă de arestul preventiv
WhatsApp
Fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu scapă de măsura arestului preventiv și va fi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând de astăzi. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Negulescu a contestat măsura arestului preventiv. Mircea Negulescu se afla în arest preventiv din data de 23 iulie.
Sursa foto: captură Antena 3

Mircea Negulescu a fost reținut de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pe data de 16 iulie, fiind acuzat că a falsificat probe în două dosare pe care le-a instrumentat. Inițial, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Secției speciale și a dispus în schimb măsura controlului judiciar, atât pentru Mircea Negulescu, cât și pentru ofițerul de poliție judiciară Mihai Iordache.

Pe 23 iulie, instanța supremă a decis arestarea preventivă a fostului procuror DNA Ploiești.

 

Negulescu, acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni



Mircea Negulescu este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care cercetare abuzivă, influențarea martorilor, fals intelectual, abuz în serviciu, dar și constituirea unui grup infracțional organizat. Negulescu ar fi "ticluit" - cu ajutorul unui ofițer de poliție judiciară, și el reținut și inculpat - "întregul material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane". Una dintre cauze este dosarul "Tony Blair", pe care Mircea Negulescu l-a instrumentat în calitate de procuror la DNA Ploieşti și în care au fost puși sub urmărire penală, în 2016, fostul premier Victor Ponta și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță.

De asemenea, el ar fi determinat martori, "prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare" sau să facă "denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel