Roman a precizat, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege al UDMR privind Codul administrativ, în care era prevăzută şi obligativitatea oficializării, în anumite situaţii, a limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală, că acest proiect este antiromânesc.
„La solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a PNL, comisiile parlamentare au dat rapoarte şi avize negative la propunerea UDMR de oficializare a obligativităţii folosirii limbii maghiare în Ardeal şi de arborare a drapelului Ungariei şi a steagului aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Astăzi, la solicitarea deputaţilor PNL în Camera Deputaţilor, acest proiect antiromânesc susţinut de UDMR cu sprijinul PSD a fost respins. A fost posibil acest lucru în urma intervenţiei ferme a preşedintelui Klaus Iohannis, care a determinat Parlamentul, ca şi săptămâna trecută, să acorde un vot de respingere unui alt proiect antiromânesc, cel al aşa-zisului Ţinut Secuiesc, promovat de UDMR cu sprijinul PSD”, a afirmat Roman într-un comunicat.
Roman a menţionat că PNL va respinge şi pe viitor orice proiect de lege „care vizează enclavizarea sau federalizarea României, care vizează încălcarea prevederilor constituţionale ce reglementează unitatea şi suveranitatea statului român”.
„Pământul romanesc nu poate fi subiect de troc politic între PSD şi UDMR”, a adăugat deputatul liberal.
Florin Roman a mai afirmat în plenul Camerei, la dezbaterea acestui proiect, că „preşedintele României a făcut ce a trebuit”.
„În momentul în care ai în Parlament două proiecte de lege care prevăd federalizarea şi enclavizarea României după ce tocmai noi am sărbătorit 100 de ani de la făurirea statului unitar român modern, iar alţii se pregătesc să comemoreze Trianonul, preşedintele României nu poate rămâne impasibil atunci când declaraţiile politice se transformă în proiecte de lege. Partidul Naţional Liberal spune că, prin votul de respingere a acestui proiect, astăzi România câştigă şi Partidul Social Democrat şi UDMR, care au făcut acest troc politic, vor pierde”, a spus Roman.
Pentru acest proiect, în plenul Camerei Deputaţilor au fost 287 de voturi 'pentru' respingere şi 21 de voturi 'contra'. Camera Deputaţilor este for decizional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News