Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Piersic a ieșit din operație. Starea de sănătate a marelui actor
WhatsApp
Florin Piersic a fost operat cu succes și se recuperează pe secția ATI.
sursa foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie "Foişor", fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, a informat, printr-un comunicat de presă, unitatea sanitară.

"În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă", a transmis Spitalul "Foişor".

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti.

El a fost iniţial internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Transferul lui în Capitală, cu un elicopter SMURD, s-a realizat la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

Știre inițială

Florin Piersic a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale astăzi, în cadrul căreia i s-a schimbat proteza de la genunchiul piciorului. Operația a decurs fără probleme. Noua proteză provizorie emană antibiotic și va fi menținută până când analizele vor indica dispariția infecției din corpul său.

Ulterior, actorul va beneficia de o proteză normală la genunchi, iar în viitor ar putea să i se reintroducă dispozitivul scos anterior din inimă. Se știe că Florin Piersic a fost transferat astăzi de la Spitalul Foișor și a fost internat pe secția de terapie intensivă, însă nu a fost intubat până în prezent, relatează Antena 3 CNN în jurnal. 

El se află acum într-o boxă septică, un salon special destinat persoanelor care suferă de sepsis, fiind singur în încăpere. Starea lui de sănătate va fi monitorizată cu atenție în următoarele ore, deoarece perioada imediat următoare este crucială, având în vedere complexitatea operației și riscurile asociate acesteia.

Reamintim că Florin Piersic a fost transferat la București de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Acesta a fost inițial internat la Institutul Matei Balș, după care a fost transferat la o clinică privată unde i-a fost făcută o investigație PET CT. Ulterior acestei investigații, a fost transferat la spitalul de ortopedie Foișor.

Citește și: Ultimele detalii despre starea lui Florin Piersic. Medicii: „Pacientul are o infecție generalizată în sânge”

„În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă," informează spitalul Foișor printr-un comunicat de presă. 

Informațiile despre starea de sănătate a lui Florin Piersic nu au fost niciodată prea clare, familia cerând intimitate. Comunicatul de presă semnat de reprezentanții spitalului Foișor reprezintă prima informare oficială despre starea reală de sănătate a marelui actor. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel