Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fiul disidentului Gheorghe Ursu îl ACUZĂ pe Tăriceanu de MINCIUNĂ: „Afirmațiile sunt în întregime false”
WhatsApp
Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu ucis de Securitate, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a mințit când a spus că i-ar fi fost student și că ar fi venit la el să îi mărturisească temerile privind eventualele consecințe asupra sa.

„Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru. Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București.

La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate în închisoare, eu nu mai eram student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie 'teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe' pentru că ar fi 'urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă'. Deci nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false.

Nu mi se pare efectul unei memorii defecte. Orice om care a trăit în perioada dictaturii ceaușiste și a terorii Securității știe că a discuta cu cineva despre acest subiect însemna cu necesitate că acea persoană să-mi fie foarte apropiată.

Mai mult, să fi avut încredere totală în el, că nu mă va turna Securității. De altfel, despre uciderea lui Gheorghe Ursu în închisoare s-a vorbit la Europa Liberă chiar în seară când am aflat vestea.

Aceste lucruri nu se uită și cu atât mai puțin pot fi construite 'din greșeală', printr-o festă a unor amintiri în derivă. Este evident că domnul Tăriceanu a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.

El dorește să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident. Se erijează nu doar într-un profesor al meu (care n-avea cum să fie) dar - printr-o insalubră manevră oportunistă - chiar într-un apropiat al meu, deosebit de intim, în care aș fi avut atâta încredere încât să-i fi confiat informații despre soarta tatălui meu ucis de Securitate!

Mi se pare evident că domnia sa încearcă să se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru în totalitate inventat), pentru a-și câștiga o jalnic de nemeritată credibilitate în atacurile sale - și acestea, în cea mai mare parte, false - împotriva procurorului general", precizează Andrei Ursu într-un comunicat remis Ziare.com.

 

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu”

 

Reacția vine după ce joi seară, într-un interviu acordat la Digi24, Călin Popescu Tăriceanu a declarat următoarele:

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu (și care a murit în închisoare, știți bine toată istoria) mi-a fost chiar student, și la vremea respectivă subiectul acesta a venit să ni-l impartaseaca mie și încă unui coleg de al meu, cu mare frică pentru că, era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă...”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel