Cea mai bună modalitate de a evita gândacii este prin prevenire, a nu lăsa sursele de hrană în casă, a curăța bine, a acoperi găurile în care ar putea pătrunde și chiar și cu unele plante sau mirosuri specifice. Gândacii sunt asociați cu murdăria, și pe bună dreptate, deși există cazuri în care, chiar dacă faci curat, pot ajunge la tine acasă și trebuie să te lupți cu ei peste tot.
Gândacii sunt în mare parte în bucătărie, așa că pulverizarea cu substanțe chimice toxice poate fi periculoasă nu numai pentru ei, ci și pentru sănătatea ta și a familiei tale, deoarece ne-am putea contamina alimentele, blatul, aragazul și chiar vasele. În aceste cazuri este mai bine să apelați la remedii naturale și sigure.
O să ai nevoie de:
- coji și resturi de ceapă
- 3 căței de usturoi curățați de coajă
- 200 de mililitri de apă
- 2 linguri de alcool
- 2 linguri de săpun lichid de vase.
Pas cu pas:
Într-un recipient puneți coaja unei cepe și toate bucățile pe care le aruncăm de obicei din ceapă. Adaugati trei căței de usturoi curățați și tocați. Puneți aceste ingrediente într-o cratiță împreună cu 200 de mililitri de apă la foc mic până fierbe apa și se mai așteaptă două minute.
Lăsăm să se răcească puțin și strecurăm amestecul. Când este mai rece adăugați alcoolul și săpunul de vase.
Se amestecă foarte bine până se integrează ingredientele. Se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator.
Aplicați pe uși, ferestre, în bucătărie, baie și scurgere, toate locurile în care gândacii se pot cuibări sau intra.
Îndepărtați excesul de lichid cu o cârpă curată.
Cu cât folosești mai des acest remediu, cu atât va fi mai eficient. Folosește-l de cel puțin două ori pe săptămână și-ți vei mulțumi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News