Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fermierii români preferă să arunce marfa la gunoi, decât s-o dea samsarilor: "Vrei cu 6 lei? Mai bine la gunoi" - VIDEO
WhatsApp
Fermierii români au ajuns să arunce marfa la gunoi, decât s-o vândă intermediarilor care fac profituri nesimțite pe spatele lor. Într-un clip publicat pe rețelele de socializare, mai mulți bărbați aruncă pe câmp zeci de kilograme de fasole galbenă păstăi. 
Fermierii români aruncă marfa pe câmp (Foto: captură TikTok)

Într-o perioadă în care provocările economice și sociale sunt din ce în ce mai evidente, fermierii români se confruntă cu o problemă gravă: prețurile extrem de scăzute oferite de samsari pentru produsele lor. Într-un gest de disperare și pentru a protesta, un fermier a ales să arunce zeci de kilograme de fasole galbenă pe câmp, în loc să o vândă intermediarilor pe sume derizorii.

Acești intermediari, care cumpără produsele agricole pentru a le vinde mai departe la prețuri mult mai mari, reduc drastic veniturile fermierilor. Din cauza costurilor de producție și a muncii grele depuse, aceste prețuri mici nu sunt sustenabile pentru fermieri, care ajung astfel în situații de criză.

Într-un clip devenit viral, se poate observa cum zeci de kilograme de fasole galbenă păstăi sunt aruncate pe câmp, la gunoi. Gestul nu este unic. În urmă cu două săptămâni mai mulți fermieri au aruncat roșii la gunoi

"Vrei 6 lei? 6 lei, mai bine la gunoi. La gunoi frate, decât să vă dăm vouă să faceți pe munca noastră bani. Nu vă dăm nimic! Le dăm fasole degeaba? Mai bine la gunoi!

Mai bine munca noastră să ne o aruncăm. De ce să dăm așa marfa degeaba? Mai bine o aruncăm, dar lor nu le-o dăm. Unde e ministrul agriculturii să susțină producătorul mic?

Aici s-au aruncat 5 tone de fasole. Și nu ne pare rău! Așa e și cu roșia, așa e și cu orice produs. Dar nu o dăm, mai bine o aruncăm decât să le dăm lor, să facă mișto de noi samsarii și șmecherii și bijnițarii și toți de acolo, din piață. Nu le dăm! Mai am fasole.

Fraților fiți uniți! Mai bine să se ducă în piața cu lipsă de marfă. Zilierul cere 200 de lei și bișnițarul facem mofturi!", spune bărbatul care filmează.

VIDEO

 

@gabryelvalentynma

 

♬ sunet original - gabryelvalentynma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel