Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fermierii francezi au luat cu asalt un târg din Paris. Au huiduit și i-au cerut demisia lui Macron
WhatsApp
Mai mulți fermierii francezi au protestat la un târg agricol din Paris, înaintea vizitei președintelui Emmanuel Macron la eveniment, transmite Reuters. 
Fermierii francezi protestează (Sursa: captură Youtube)

Mai mulți fermieri francezi au luat cu asalt un important târg agricol din Paris, înaintea vizitei planificate a președintelui Emmanuel Macron, pe fondul nemulțumirilor legate de costuri, birocrație și reglementări ecologice.

Confruntând-se cu zeci de polițiști în interiorul târgului, fermierii au strigat și au huiduit, cerând demisia lui Macron și folosind injurii la adresa liderului francez.

Macron, care lua micul dejun cu liderii sindicatelor agricole franceze, urma să se plimbe ulterior pe aleile târgului.

El a anulat o dezbatere pe care dorea să o organizeze sâmbătă la târgul agricol cu fermieri, procesatori de alimente și retaileri, după ce sindicatele agricole au declarat că nu vor participa.

Fermierii au protestat în toată Europa, cerând venituri mai bune, mai puțină birocrație și denunțând concurența neloială din partea produselor ucrainene ieftine importate pentru a sprijini efortul de război al Kievului.

Târgul agricol de la Paris este un eveniment major în Franța, atrăgând aproximativ 600.000 de vizitatori pe parcursul a nouă zile.

Protestele fermierilor europeni: Un foc mocnit

 

De la Paris la București, fermierii din Europa își fac auzită vocea prin proteste tot mai frecvente și intense. Nemulțumirile lor se agață de o serie de probleme comune: costuri de producție în creștere, birocrație excesivă, reglementări ecologice considerate restrictive și concurența neloială din partea importurilor ieftine.

Prețurile la energie, combustibil, pesticide și furaje au crescut semnificativ în ultimul timp, punând presiune pe profiturile deja mici ale fermierilor. Fermierii se plâng de volumul mare de hârtii și reglementări cu care trebuie să se conformeze, considerând că le consumă timp prețios și le îngreunează activitatea.

Unii fermieri consideră că politicile verzi ale Uniunii Europene sunt prea restrictive și le afectează negativ productivitatea.

Importurile de produse agricole din țări cu standarde mai scăzute, precum Ucraina, sunt considerate o amenințare la adresa fermierilor europeni, care se confruntă cu costuri de producție mai mari.

Protestele fermierilor au luat diverse forme: blocarea drumurilor cu tractoare, manifestații în fața Parlamentului European, stropirea Primăriei Parisului cu fecale din vidanje.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel