Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Femeie înșelată prin tehnica "nepotului fals": în loc de piese de calculator în valoare de 5.000 de euro a primit o cutie de biscuiți
WhatsApp
O femeie în vârstă din Rieti, Italia, a fost păcălită de două persoane printr-o metodă cunoscută sub numele de „nepotul fals”. Aceasta a pierdut 5.000 de euro în urma acestei fraude. 
Femeie înșelată prin tehnica "nepotului fals": în loc de piese de calculator în valoare de 5.000 de euro a primit o cutie de biscuți / Foto ILUSTRATIV

Escrocheria a început cu un telefon neașteptat. Femeia a fost contactată de un bărbat care s-a dat drept nepotul ei, cerându-i urgent 5.000 de euro sau echivalentul în bijuterii pentru a achita un colet conținând piese de schimb pentru calculatoare, presupus comandate de el. Încrezătoare în poveste, femeia a fost convinsă să predea suma cerută.

La scurt timp după convorbire, la ușa femeii s-a prezentat un tânăr care a preluat banii și a livrat un pachet ce părea să conțină piesele de schimb. Însă, după deschiderea coletului, femeia a descoperit cu stupoare că acesta conținea doar biscuiți, conform Il Messaggero.

Realizând că a fost înșelată, victima a alertat imediat Poliția de Stat.

 

O cutie de biscuiți pentru 5.000 de euro

 

Anchetatorii din Rieti, cu ajutorul echipelor tehnice ale Poliției Criminalistice, au reușit să identifice urmele de amprente de pe colet. În plus, analiza traficului telefonic a confirmat prezența unuia dintre suspecți în Rieti la momentul comiterii fraudei.

Acest caz nu este unul izolat. Poliția de Stat a remarcat o creștere a cazurilor de înșelăciune în care escrocii exploatează buna credință a cetățenilor, în special a celor în vârstă. Tehnicile variază de la prezentarea ca angajați ai unor companii de utilități care solicită avansuri în numerar, până la falși asigurători care cer bani pentru despăgubiri fictive sau persoane care pretind că sunt prieteni ai rudelor și solicită sume de bani în numele acestora.

Pentru a preveni astfel de incidente, Direcția de Poliție din Rieti sfătuiește cetățenii să fie extrem de vigilenți și să evite contactul cu străinii. Este recomandat să nu deschidă ușile locuințelor pentru persoane necunoscute și să nu dea curs solicitărilor de pe stradă venite din partea unor terțe persoane. În cazul în care se suspectează o tentativă de înșelăciune, se recomandă apelarea imediată a numerelor de urgență pentru a permite intervenția rapidă a autorităților.

Acest incident subliniază importanța unei comunități vigilente și bine informate, capabile să recunoască și să evite capcanele întinse de escroci. Poliția își reafirmă angajamentul de a proteja cetățenii și de a aduce în fața justiției pe cei care recurg la astfel de metode frauduloase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel