Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Femeie de serviciu, concediată pentru că a mâncat un sandwich rămas după o petrecere a unor avocați
WhatsApp
O femeie de serviciu a fost concediată pentru că a mâncat un sandwich de ton rămas de la un eveniment organizat de o firmă de avocatură din Londra. 
sursa foto: Freepik

Femeia, Gabriela Rodriguez, a consumat gustarea (de 1,50 EUR) rămasă pe o farfurie în birourile avocaților din Devonshire.

Tânăra de 39 de ani a fost acuzată de furt de către firma la care lucra, Total Clean. Slujba era singura care-i genera venituri, prin care putea să-și întrețină fiica de 10 ani. Total Clean, care a obținut profituri de 1,6 milioane de euro anul trecut, a informat femeia de serviciu că acțiunea ei le-a „distrus în mod irevocabil” încrederea. Femeia, care câștiga în jur de 13,08 lire sterline pe oră, a încercat să conteste decizia, fără succes.

Au fost proteste 

 

Acum liderii sindicali au criticat decizia Total Clean, descriind-o ca „dincolo de orice rațiune și înțelegere”. Rodriguez a avut un „registru impecabil” în munca ei, a declarat sindicatul UVW pentru lucrătorii migranți și a crezut sincer că poate să mănânce resturile de mâncare de la evenimentul companiei.

În scrisoarea de apel, sindicatul a scris că erau „tăvi pline cu resturi de sandvișuri care au fost pregătite pentru personal”.

Decizia de a o concedia pe Gabriela Rodriguez sub acuzația de a lua „proprietatea clientului... fără autorizație sau justificare” i-a determinat pe activiști să protesteze în fața biroului firmei de avocatură, înarmați cu conserve de ton și sandvișuri.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria „Concediat pentru un sandviș?”.

Secretarul general al UVW, Petros Elia, a declarat: „Femeile de serviciu sunt concediate în mod regulat din motive banale și, în opinia noastră, discriminatorii. Astfel de cazuri se întâmplă în fiecare zi în toată țara”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel