Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Familie de turiști, picnic pe plaja Premariacco, unde au pierit Cristian, Bianca si Patrizia 
WhatsApp
O fotografie cu o familie care face picnic pe plaja din Premariacco, acolo unde au pierit cei trei români, a devenit virală pe internet. 

O familie de turiști s-a aventurat cu mașina pe poteca care duce la mica plajă formată de râul Natisone, în dreptul localității Premariacco, fix acolo unde au pierit cei trei prieteni români, Cristian Molnar, Bianca Doroș și Patrizia Cormoș. 

"Da, s-a întâmplat și asta. Evenimentul datează cu ceva timp în urmă, dar nu contează. Asumarea încercată (și reușită) de către această familie de turiști este incredibilă și ne face să reflectăm acum mai bine la ceea ce s-a întâmplat pe 31 mai, atunci când s-a produs tragedia de la Natisone, în care și-au pierdut viața cei trei prieteni Cristian, Bianca și Patrizia," relatează publicația italiană Gazzetino. 

Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare și a ajuns inclusiv la primarul localității, Michele De Sabata.

Înainte de a opri pe micuța plajă cu vedere la râu și la deja celebra plajă fatidică, mașina ar fi trecut pe lângă aceeași potecă parcursă de cei trei prieteni la sfârșitul lunii mai.

„Nici nu știu cum au făcut asta”, comentează De Sabata. „Acel punct de acces este foarte îngust, pompierii chiar se chinuie să-l traverseze cu mașinile”.

Cu toate acestea, cineva a crezut că este „corect” să își asume acest risc pentru câteva ore de soare și un picnic pe râul Natisone.

Tragedia de pe Natisone. Continuă ancheta în Italia

 

Reamintim că trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost găsit după 23 de zile de căutări, moment care a coincis chiar cu anunțul privind încheierea căutărilor pe fundul râului, urmând ca echipele să se concentreze exclusiv pe malurile râului. Primarul De Sabata a fost foarte implicat în acțiunea de căutare și a ținut permanent legătura cu comunitatea românească din zonă, care cerea informații zilnice despre progresul căutărilor. 

În Italia continuă ancheta cu privire la modul în care s-a acționat. Informațiile preliminare arată un haos în organizarea acțiunii de salvare a celor trei prieteni români. Deși era o urgență, s-a decis plecarea unui elicopter aflat la o distanță foarte mare de locul intervenției. În cele din urmă s-a apelat la un alt elicopter care a ajuns la opt minute distanță din momentul în care i s-a solicitat intervenția, însă era deja prea târziu. Familiile celo trei români cer măsuri pentru ca astfel de intervenții nereușite să nu mai aibă loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
27 iun 2024, 14:47
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel