Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Falsificatorii de certificate Covid, „luați pe sus” de mascați. Românii au plătit 300 de lei pentru un document fals
WhatsApp
Noi suspiciuni de vaccinări anti-COVID fictive în Prahova. Procurorii au făcut zeci de percheziții, în această după-amiază,  la zeci de persoane bănuite că au eliberat sau că au primit certificate de vaccinare false contra cost.

Mai mulți români ar fi plătit cel puțin 300 de lei pentru eliberarea unor certificate Covid False. Un medic și mai mulți asistenți sunt printre suspecți. Dintre cele aproape 40 de persoane audiate, 4 sunt cercetate sub control judiciar transmite TVR.

17 percheziții  au avut loc în Sinaia și Bușteni, dar și în comuna Valea Călugărească, unde anchetatorii au căutat probe în casele suspecților.

Sunt vizați de anchetă medici, asistenți, dar și persoanele care au primit certificatele de vaccinare false. Dintre acestea, cele mai multe ar fi trebuit să ajungă la muncă în străinătate, dar fără să se vaccineze.

O asistentă din satul Rachieri este suspectă și ea în dosar, menționează sursa citată. 

Polițiștii au audiat 40 de persoane care și-au recunocut vina. Pentru faptele lor, riscă 7 ani de închisoare.

Judecătorii au decis plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a 4 suspecți din acest dosar, conform TVR.

Zeci de percheziții la falsificatorii de certificate Covid

 

La începutul lunii octombrie, poliţiştii au descoperit un nou tip de înşelăciune, căreia îi cad victime persoanele dornice de a obţine certificate verzi de vaccinare anti COVID-19 false, fără a efectua vaccinul.

„Din cercetări a reieşit că persoane necunoscute creează pe aplicaţiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce conţin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, etc. şi postează anunţuri de vânzare de certificate COVID-19”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Amatorii de astfel de documente falsificate intră în discuţii cu ofertantul prin conversaţii scrise, private şi transmit datele de identificare pentru completarea aşa-zisului certificat, fiindu-le solicitată plata unor sume de bani, de aproximativ 100 de euro, pentru eliberarea unui certificat de vaccinare cu doză unică.

Potrivit sursei citate, plata este solicitată în echivalent bitcoin, prin intermediul automatelor de plată sau în euro, prin aplicaţia PayPal, fiind oferite instrucţiuni precise de plată şi codul QR al portofelului electronic sau, după caz, adresa de e-mail a beneficiarului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel