Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiu de amploare în România: Alarme pentru dezastre și atacuri aeriene sună în toată țara
WhatsApp
Alarmele pentru dezastre sau atac aerian vor suna miercuri în toată țara în cadrul unui exercițiu de amploare în caz de război. 
MApN. 90 de pompieri români, transportaţi în Grecia, vineri, cu o aeronavă militară

Autoritățile române planifică să desfășoare peste 7.500 de alarme, cu scopul de a testa funcționarea sirenelor și de a asigura pregătirea populației în fața unor situații de urgență.

Aceasta este a doua astfel de acțiune desfășurată în România, având loc după izbucnirea conflictului din Ucraina. Exercițiul are loc în contextul sărbătoririi a 91 de ani de Protecție Civilă în România.

Deși declanșarea alarmelor poate crea unele inconveniente în spațiul public, autoritățile subliniază importanța și beneficiile acestor exerciții periodice. Oamenii sunt îndemnați să rămână calmi și să nu intre în panică, deoarece este vorba doar despre un exercițiu. Scopul principal al acestei acțiuni este de a familiariza populația cu semnalele de alarmare și măsurile care trebuie adoptate în cazul apariției unor situații de risc.

 

Ce reprezintă semnalele de alarmă

 

Semnalele de alarmare includ alarmă la dezastre, alarmă aeriană, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal variază în funcție de tipul acestuia, de la 16 secunde pentru alarmele la dezastre până la 4 secunde pentru alarmele aeriane, urmate de pauze specifice.

Alarmă la dezastre - se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare;

Prealarmă aeriană - se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare;

Alarmă aeriană - se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Este important de menționat că participarea la acest exercițiu este destinată în primul rând personalului de la nivelul administrației publice locale și nu necesită întreruperea activităților zilnice ale populației.

Astfel de acțiuni de pregătire sunt esențiale pentru întărirea capacității de reacție a societății în fața unor situații de urgență. Exercițiile periodice de alarmare și testarea funcționării sistemelor de alertă reprezintă măsuri preventive vitale pentru protecția și siguranța comunităților.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel