Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europarlamentar britanic: "Mai bine o sărbătorim pe Halep decât preşedinţia României"
WhatsApp
Reprezentantul Partidului Brexit şi al grupului neafiliaţilor, Jake Pugh, şi-a dedicat mare parte din discursul din plenul Parlamentului European, unde Viorica Dăncilă a prezentat bilanţul preşedinţiei române la Consiliul UE pentru a o  felicita pe Simona Halep, care a câştigat sâmbătă turneul feminin de tenis de la Wimbledon.
Jake Pugh, europarlamentar Partidul Brexit - captura video

El a ţinut să menţioneze că victoria sportivei din România a fost celebrată cu steaguri ale României, nu cu steaguri ale UE.

Citeşte şi: Dăncilă, CRITICATĂ în PE pentru 10 august şi Kovesi: "România MERITĂ mai mult!" Ce REPLICĂ a dat Dăncilă

"Noi, Partidul Brexit... se aşteaptă toată lumea să avem discutrsul cel mai populist dar ccontribuţia domnilor de la Renew şi de la Verzi stabilesc din start... explicându-vă cum să vă conduceţi ţara, doamnă prim-ministru.

În contextul preşedinţiei române a Consiliului, care tocmai s-ay încheiat, vreau să o felicit în mod special pe Simona Halep, pentru performanţa ei deosebită la Wimbledon, în finala de sâmbătă. A fost o performanţă de autocontrol, putere şi precizie.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, DISCURS la Strasbourg: "Sper că preşedinţia României va rămâne în MEMORIA..."

Şi, mai important, ea cred că a inspirat poate milioane de fete la ea acasă şi cred că în toată lumea. Mândria colectivă a României pentru această performanţă sportivă e o expresie clară a identităţii şi a naţiunii. Vă rog să notaţi, nu am vorbit de naţionalism, ci de naţiune.

Steagurile române au fluturat cu mândrie de la Bucureşti la Baiia Mare peste weekend, dar nu am auzit nimic despre steagul UE sau imn. În mod tragic, prin contrast, pricare ar fi intenţiile proeictului european, acesta nu face decât să divizeze mai mult decât să unească. Dar o alta este concluzia preşedinţiei române.

Citeşte şi: Dragoş Tudorache, în PE: "BLOCAJUL numirii lui Kovesi a fost unul POLITIC"

Decât să celebrăm preşedinţia României şi succesele sale, haideţi mai bine să o sărbătorim pe Simona Halep, simbol real al mândriei române şi care aduce mult mai puţine prejudicii securiăţii şi prosperităţii Uniunii Europene", a conchis Pugh, în plenul PE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel