Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europa se luptă simultan cu o "triplă epidemie": Covid, gripă sezonieră şi virusul respirator sinciţial (RSV)
WhatsApp
În Europa, cea mai mare parte a sistemelor de sănătate - epuizate deja de cei trei ani de pandemie - se luptă simultan în această iarnă cu o "triplă epidemie" de Covid, gripă sezonieră şi virusul respirator sinciţial (RSV), observă The Telegraph.

The Telegraf dă și câteva exemple de țări ale căror sisteme de Sănătate din cauza pandemiei.

Astfel, în Italia, medicii au avertizat că departamentele de urgenţă sunt "împinse la limită" după ce cazurile de gripă au atins cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani, în timp ce medicii spanioli au intrat în grevă reclamând o epuizare cronică.

Autorităţile din Franţa au recomandat oamenilor să poarte din nou măşti în interior, din cauza numărului în creştere de infecţii, iar Suedia avertizează că "răspândirea virusurilor respiratorii este la nivel foarte ridicat, iar povara asupra sistemului medical este uriaşă".

Europa se luptă simultan cu o "triplă epidemie": Covid, gripă sezonieră şi virusul respirator sinciţial (RSV)

 

Dincolo de valurile epidemice, cotidianul britanic observă presiunea din ce în ce mai mare asupra sistemelor europene de sănătate în condiţiile în care nevoile de sănătate au crescut din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a răspândirii obezităţii, dar finanţarea a rămas aceeaşi sau chiar a scăzut. Toate acestea duc la timpi mari de aşteptare pentru acordarea serviciilor medicale necesare, concluzionează The Telegraph, încercând să arate că actuala criză a sistemului britanic de sănătate nu este singulară.

The Guardian consideră însă că sistemul de sănătate britanic este "bolnavul Europei", iar eşecul reformării sistemului de asistenţă socială a dus la blocaje în serviciile de sănătate care luptă să supravieţuiască cu resursele limitate de care dispun.

Potrivit The Independent, premierul Rishi Sunak a oferit o "fărâmă de optimism" pentru soluţionarea conflictului de muncă declanşat de lucrătorii din sistemul medical britanic, manifestând pentru prima dată dorinţa de a răspunde cererilor asistenţilor pentru salarii mai mari.

Pe de altă parte, Sunak a generat iritare în Marea Britanie, după ce într-un interviu acordat BBC a refuzat în mod repetat să spună dacă apelează la serviciile private de sănătate în locul celor publice, insistând să răspundă doar că "nu este prea relevant", titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel