Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AUR, reacție dură după raportul UniCredit. Claudiu Târziu: „Ce calificare are instituția bancară pentru a face 'analize' politice? “
WhatsApp
Banca italiană UniCredit a emis, recent, un document în care analizează perspectivele economice ale țării, dar și pe cele politice, raport în care numește partidul AUR de „extremă dreaptă”. Co-președintele formațiunii politice, Claudiu Târziu, reacționează.

În raportul întocmit de UniCredit se precizează că partidele de la guvernare ar pierde teren în fața AUR în cazul în care r organiza alegeri anticipate acum.

„Pe fondul gestionării deficitare a crizei medicale din 2020, popularitatea PNL ar putea scădea în continuare. În cazul în care ar fi organizate alegeri anticipate, ambele partide ar pierde teren în faţa Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un partid de extremă dreapta care, în mod surprinzător, a devenit al patrulea partid ca mărime din Parlament. Priorităţile noului guvern sunt limitarea efectelor pandemiei şi relansarea economică”,  se arată în analiza respectivă.

Târziu: „Este cel puțin surprinzător că o bancă din România își permite să facă aprecieri jignitoare“ 

 

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a reacționat față de docuemntul emis de UniCredit, întrebându-se „care sunt argumentele în virtutea cărora caracterizează AUR drept un “partid de extremă dreaptă” și ce calificare are respectiva instituție bancară pentru a face ”analize” politice și etichetări ideologice, prin care prejudiciază imaginea unei formațiuni care a fost votată de peste 500 de mii de români, pe care de asemenea îi ofensează?”.

Senatorul afirmă că AUR este un partid conservator, iar caracterizarea celor de la UniCredit este jignitoare.

„Este cel puțin surprinzător că o bancă din România își permite să facă aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranță, clienți ai acestei bănci. AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul și care are ca principali piloni libertatea, credința, națiunea și familia, valori asociate cu conservatorismul european și nu cu extrema dreaptă”, a declarat el într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel