Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: numărul jafurilor, pentru prima dată în zece ani, în creștere
WhatsApp
Foto: Unsplash

Prima dată după 10 ani, în Elveția, a fost raportată o creștere a numărului jafurilor cu 14% față de anul 2022, potrivit ultimelor date naționale despre criminalitate.

Oficiul Federal de Statistică din Elveția a făcut public că poliția elvețiană a înregistrat 35.732 de jafuri în 2022, ceea ce reprezintă o creștere de 14% față de anul 2021. Acest număr este din nou aproape de nivelul pre-pandemic, 36.419 incidente în 2019, anunță swissinfo.ch.

Poliția a raportat și cazurile de violență gravă, cum ar fi atacurile cu circumstanțe agravate și violurile, în creștere cu 16% față de anul 2021. De asemenea, cazurile de viol au crescut cu 14%, iar cele cu vătămare corporală gravă cu 17%. Numărul de omucideri a rămas constant în ultimii ani, 42 de cazuri.

Spargerile și furturile au crescut și ele anul trecut cu 17%. În timp ce furtul de portofele a atins o creștere de 20%, și cel de vehicule de 17%, dispariția de biciclete electrice atinge un record de aproape 60%.Și criminalitatea cibernetică a crescut în 2022, unde au fost semnalate creșteri de cazuri de furt de identitate cu 84%, șantajele sexuale cu 54% și frauda  în investiții online 30%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel