Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția. Cei care își încălzesc casele la 20C, în loc de 19C, ar putea risca trei ani de închisoare
WhatsApp
Conform recomandărilor CE, în această iarnă, europenii vor fi nevoiți să limiteze consumul de energie, sub orice formă ar fi ea. Elvețiaa gândit deja un eventual set de măsuri, dar și sancțiuni, în cazul în care acestea nu sunt respectate .

Consiliul Federal Elvețian a indicat deja măsurile legislative adecvate impunerii acestei reduceri a consumului de energie, relatează Blick. În cazul în care se termină gazul în timpul sezonului rece, guvernul federal ar putea într-adevăr să ia măsuri.

Cei care încalcă liniile directoare ale guvernului riscă o amendă sau chiar închisoarea! În cazul încălcării deliberate a orientărilor, ar putea fi aplicată o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. Chiar și în cazul încălcării neglijente a măsurilor, este posibilă o amendă de până la 180 de zile.

Acest lucru este prevăzut în Legea federală privind alimentarea țării cu energie electrică, la care Departamentul pentru Afaceri Economice (DEF) face referire în mod explicit într-un document oficial.

În cazul unui posibil deficit de energie în această iarnă, Legea federală privind aprovizionarea economică din Elveția stipulează ca în clădirile încălzite cu gaz, temperatura interioară nu trebuie să depășească 19C, apa caldă nu mai poate fi încălzită la mai mult de 60C.

Caloriferele sau aerotermele cu aer cald ar fi interzise. Saunele și piscinele ar trebui să rămână oprite.

Cei care încalcă aceste reguli riscă să primească o amendă sau chiar să fie pedepsiți cu închisoarea! 

Elveția. Cei care își încălzesc casele la 20C, în loc de 19C, ar putea risca trei ani de închisoare

 

Controalele nu sunt excluse, mai ales dacă sunteți raportat de un vecin nemulțumit sau de un justițiar de cartier prea zelos. În astfel de cazuri, oricine se încălzește la 20 de grade în loc de 19 se poate aștepta la o amendă. Purtătorul de cuvânt al DEF confirmă, de asemenea, acest lucru, cel puțin "dacă infracțiunea a fost raportată și verificată și a putut fi apoi dovedită".

Încălcarea intenționată a regulilor ar putea duce la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. 

Chiar și în cazul încălcării prin neglijență este posibilă o amendă între 30 de franci și 3.000 de franci.

Contravenții și chiar infracțiuni

 

"Încălcările legii privind aprovizionarea națională sunt întotdeauna infracțiuni, iar în unele cazuri chiar crime, și trebuie urmărite din oficiu de către cantoane", explică purtătorul de cuvânt al DEF, Markus Spörndli. Prin urmare, legea nu oferă "nicio bază pentru amenzi".

Cu toate acestea, sancțiunile pecuniare nu ar trebui să fie neapărat mai mari decât amenzile și pot fi tratate de procuratură prin intermediul unei ordonanțe penale, a explicat Markus Spörndli. De exemplu, rata zilnică pentru sancțiunile pecuniare este de obicei de minimum 30 CHF și de maximum 3 000 CHF. "Numărul de zile-amendă se stabilește în funcție de infracțiune", continuă purtătorul de cuvânt. Iar cuantumul amenzii de o zi este stabilit în funcție de situația personală și economică a contravenientului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel