Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elimină rapid mirosurile din frigider: Uită de banalul bicarbonat de sodiu! Trucurile bunicii te ajută să ieși dintr-o situație stânjenitoare
WhatsApp
Iată câteva trucuri inteligente pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de mirosurile neplăcute din frigider. Vă dezvăluim câteva trucuri care includ aborbante naturale și remedii instant.
Elimină rapid mirosurile din frigider: Uită de banalul bicarbonat de sodiu! Trucurile bunicii te ajută să ieși dintr-o situație stânjenitoare

Mirosurile urâte se formează deosebit de repede în spațiile închise. Acestea circulă între rafturile din frigider și sunt absorbite în profunzime în părțile din plastic și cauciuc. Așadar, chiar și cel mai curat frigider nu miroase întotdeauna a proaspăt. "Parfumul" poate fi achiziționat chiar și odată cu aparatele noi. Și cu cât amânați mai mult lupta împotriva problemei, cu atât mirosurile neplăcute devin mai persistente. Și, cel mai important, pot modifica gustul alimentelor.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui toate alimentele într-un recipient cu gheață sau într-o pungă termos și să scoți frigiderul din priză. Dacă este necesar, dezghețați-l. Apoi clătiți bine suprafețele interioare, pereții și garniturile ușilor cu un detergent special pentru vase, o soluție de săpun ușor sau detergent lichid pentru vase. În acest fel, veți îndepărta orice murdărie vizibilă de pe aparat și îl veți pregăti pentru un tratament ulterior.

Elimină rapid mirosurile din frigider


1. Soluție de oțet

Dacă mirosul neplăcut persistă după curățarea frigiderului, preparați o soluție de oțet. Este important să nu preparați o soluție foarte concentrată, deoarece acidul poate deteriora smalțul și plasticul aparatului. Se diluează o lingură de oțet într-un pahar de apă. Înmuiați orice cârpă moale în soluția obținută și ștergeți cu grijă toți pereții, tava și garniturile. Apoi deschideți ușile și lăsați frigiderul să se aerisească timp de câteva ore. Sucul de lămâie poate fi folosit în loc de oțet pentru a neutraliza mirosul. Umeziți o cârpă curată cu ea și curățați suprafețele. Restul de lămâie poate fi tăiat în felii, așezat pe o farfurie și lăsat la frigider timp de două sau trei zile. Sucul de citrice este deosebit de eficient împotriva mirosului înțepător de pește și usturoi.

2. Ștergeți rafturile cu amoniac

Un remediu alternativ este amoniacul. Nu lasă urme, dizolvă eficient grăsimea și spală bacteriile. Amoniacul poate fi foarte util în cele mai dificile cazuri în care frigiderul a fost tratat cu oțet, dar mirosul este încă acolo. Este, de asemenea, o modalitate bună de a elimina mirosul tehnic înțepător dintr-un frigider nou și de a scăpa rapid de mucegai și ciuperci. Amestecați câteva picături de alcool într-un pahar de apă, umeziți o cârpă sau un șervețel și ștergeți bine rafturile și sertarele frigiderului dumneavoastră. Asigurați-vă că uscați plasticul cu un prosop curat și lăsați frigiderul deschis cel puțin peste noapte, de preferință peste noapte. Atunci când se lucrează cu amoniac, este important să se ia măsuri de precauție. Aveți grijă în prealabil să purtați o mască medicală groasă și mănuși de cauciuc.

Trucurile bunicii te ajută să ieși dintr-o situație stânjenitoare

 

3. folosiți metoda bunicii

Dacă mirosul nu este prea puternic, acesta poate fi eliminat cu ușurință cu ajutorul unor adsorbanți ieftini și dovediți, care pot fi găsiți în orice casă. Pâinea de secară, miezul de orez crud, bicarbonatul de sodiu și cărbunele activ sunt cunoscute ca fiind bune pentru a absorbi mirosurile și a le ține la distanță. Încercați să puneți în frigider un pachet deschis de bicarbonat de sodiu sau o farfurie de tablete de cărbune activ zdrobite. O altă opțiune este să puneți o felie de pâine neagră pe fiecare raft. Cu cât este mai mare frigiderul, cu atât mai mulți adsorbanți vor fi necesari. Feliile de măr, cafeaua măcinată, ceapa tocată și unele ierburi precum busuiocul, tarhonul și cimbrul sunt, de asemenea, buni absorbanți. Nu uitați să schimbați sorbenții naturali la fiecare câteva zile.

4. Încercați detergenți moderni


Puteți elimina mirosul cu detergenți moderni speciali pentru frigidere, comercializați în magazinele de bricolaj. Acestea pot fi produse de curățare cu ionizator, șervețele umede, spray-uri sau cutii compacte gata făcute cu agenți de absorbție. De exemplu, ouă indicatoare din plastic, absorbanți din bandă adezivă, granule de gel sau bile care durează câteva luni. Folosiți-le în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Aceste produse sintetice sunt eficiente în absorbția chiar și a mirosurilor persistente, dar conțin diverse extracte și aditivi chimici care se pot depune pe produsele alimentare. În plus, multe produse pentru eliminarea mirosurilor din magazine conțin, de obicei, același cărbune activ sau material îmbibat cu cărbune.

5. Aveți grijă de frigider în timp ce-l utilizați


Mirosurile neplăcute sunt întotdeauna mai ușor de prevenit decât de eliminat. Pentru a face acest lucru, nu uitați să vă verificați regulat frigiderul și să aruncați la timp alimentele stricate, precum și să ștergeți orice murdărie și pete înainte ca acestea să se usuce. Nu uitați să curățați orificiul de scurgere, care este adesea înfundat. Intervalul optim pentru curățarea igienică a frigiderului este o dată pe săptămână. Alimentele cu arome înțepătoare și alimentele gătite trebuie depozitate de preferință în recipiente etanșe. Înlocuiți recipientele din plastic cu unele moderne și ecologice din sticlă, bambus, silicon sau oțel inoxidabil. Dacă puneți adesea vasele de gătit fierbinți pe rafturi, renunțați la acest obicei. Nu numai că schimbările de temperatură dăunează compresorului frigiderului, dar strică și alimentele.

Uită de banalul bicarbonat de sodiu!

 

NOTA BENE


Potrivit microbiologilor, frigiderul este unul dintre cele mai murdare locuri din apartament. Cercetătorii au calculat: pe metru pătrat găzduiește aproximativ 7,85 mii de bacterii. Printre acestea se numără periculoasele Listeria, Salmonella și E. coli. Din acest motiv, trebuie acordată o atenție deosebită curățării aparatului.

O curățare igienică regulată vă va ajuta să scăpați de mirosurile neplăcute și să vă protejați de bolile cauzate de organisme microscopice. Încercați să o faceți cel puțin o dată pe lună. Garniturile de cauciuc necesită un tratament separat, deoarece pliurile lor sunt deosebit de favorabile vieții bacteriene. Curățarea unui acordeon este foarte ușoară cu ajutorul tampoanelor de bumbac. Este deosebit de important să păstrați frigiderul curat în timpul sezonului de vară: cu cât temperatura ambiantă este mai ridicată, cu atât mai repede se vor înmulți germenii. După curățare, nu uitați să ștergeți din nou suprafețele cu apă plată și să le uscați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel