Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elimină mirosurile neplăcute din bucătărie în doar 15 minute cu zero costuri. Ai nevoie de un singur ingredient
WhatsApp
Pește, varză, ceapă, carne, toate prăjite, fac ca mirosul din bucătărie să fie insuportabil. Dar există un truc sigur care ne ajută să eliminăm mirosurile neplăcute în mai puțin de 15 minute. 
Elimină mirosurile neplăcute din bucătărie în doar 15 minute cu zero costuri. Ai nevoie de un singur ingredient.

În pandemie, unii dintre noi am devenit bucătari experți, iar familia ne mulțumește mereu pentru bucatele puse pe masă. Din pasiune pentru bucătărie sau din necesitate, fiecare dintre noi știe să prepare un prânz sau o cină, mai simple sau mai complicate.  

Din păcate însă, gătitul lasă urme care nu sunt tocmai ....parfumate. Astfel, se întâmplă deseori ca bucătăria sau uneori chiar toată casa să se umple de mirosuri neplăcute.

Nu rata si: Nouă trucuri cu staniolul în bucătărie. Este de nelipsit. Iată utilizările alternative pe care, cu siguranță, nu le știai

Pentru a remedia acest lucru, să ne bazăm pe natură! Există o plantă aromată, care ne face ambientul primitor și parfumat! 

 

Elimină mirosurile neplăcute din bucătărie în doar 15 minute cu zero costuri. Ai nevoie de un singur ingredient

 

Trucul pentru a elimina mirosurile este frunza de dafin. Pentru a elimina orice miros neplăcut din bucătărie, folosiți dafin. Acest arbust cu frunze veșnic verzi și parfumate, are multiple proprietăți benefice pentru sănătatea noastră.

Frunza de dafin dă o aromă mai rotundă cărnurilor, peștelui și legumelor, dar și purifică aerul, eliminând orice miros, chiar și cel mai persistent.

Cum să scapi rapid de petele de pe haine? Te ajută un remediu nemaipomenit, pe care îl ai la îndemână chiar în bucătărie

Lăsați doar câteva frunze într-o oală plină cu apă. Se aduce la fierbere aproximativ cincisprezece minute și gata.

Sau, ține frunzele de dafin într-o vază în bucătărie. Astfel, frunza de dafin va respinge și insectele, datorită datorita uleiurilor esențiale conținute.

Parfumați-vă casa cu un simplu con de pin. Noi vă dezvăluim secretul cum să o faceți

În sfârșit, amintiți-vă că această plantă are multe virtuți, dacă este folosită în rețete, pe cât de bogată este în vitaminele A și C, potasiu, fier, zinc, seleniu, cupru, calciu și acid folic. 

Combate anemia și durerile menstruale, ameliorează mătreața și acneea. Faceți un decoct, apoi clătiți-vă părul cu lichidul filtrat: părul tău va fi strălucitor ca niciodată!

Frunzele de dafin - medicul la îndemână din dulap

 

În afară de această specie, genul include și dafinul de Azore, care este folosit ca plantă ornamentală, și dafinul de camfor, care este folosit în medicina populară în multe țări din lume. Arborele de dafin poate fi cultivat acasă, din semințe, la o temperatură optimă de 15-20°C vara și 10-12°C iarna.

Pentru coșuri -  Deoarece frunzele de dafin au puternice proprietăți antibacteriene și astringente, acesta este un remediu de casă excelent pentru tratarea acneei.

Ingrediente:

5 frunze de dafin uscate;
4 linguri de argilă verde franțuzească;
1 lingură de apă.

Se fierbe apa și se adaugă frunzele de dafin. Se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se lasă să se răcească, se aruncă frunzele și se toarnă lichidul în lut. Se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă și se toarnă emulsia într-un borcan de sticlă închisă la culoare. Aplicați masca pe față și lăsați-o timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă caldă. 

Cum să scapi rapid de petele de pe haine? Te ajută un remediu nemaipomenit, pe care îl ai la îndemână chiar în bucătărie

Pentru puncte negre - Fiind o substanță foarte absorbantă, argila funcționează ca un magnet, atrăgând excesul de sebum și murdărie de pe piele. Acest efect este sporit atunci când este combinat cu ulei de dafin.

Ingrediente:

2 lingurițe de argilă albastră;
2 lingurițe de oțet de cidru de mere;
1 picătură de ulei de dafin;
1 picătură de ulei de levănțică.

Amestecați argila și oțetul într-un castron pentru a forma o pastă groasă ca o consistență. Adăugați uleiurile esențiale în pastă și amestecați. Aplicați un strat subțire de mască pe pielea curată, evitând zonele din jurul ochilor și al gurii. Se lasă să se usuce timp de 5-15 minute. Clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.

Detergent ecologic, făcut din albușurile rămase! Un turc ingenios, la care vei apela mereu

Pentru riduri


Această mască de față cu frunze de dafin pentru riduri strânge bine conturul feței și este potrivită pentru orice tip de piele.

Ingrediente:

15 frunze de dafin;
30 g de apă fiartă;
1 albuș de ou;
2 linguri de ulei de măsline;
10 g de alun ars.

Mai întâi, se prepară un bulion: se aduce la fierbere apă cu frunze de dafin, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Aplicați un strat subțire de amestec pe tifon și puneți-l pe o față curată. Lasă masca să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătește cu apă călduță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel