În pandemie, unii dintre noi am devenit bucătari experți, iar familia ne mulțumește mereu pentru bucatele puse pe masă. Din pasiune pentru bucătărie sau din necesitate, fiecare dintre noi știe să prepare un prânz sau o cină, mai simple sau mai complicate.
Din păcate însă, gătitul lasă urme care nu sunt tocmai ....parfumate. Astfel, se întâmplă deseori ca bucătăria sau uneori chiar toată casa să se umple de mirosuri neplăcute.
Pentru a remedia acest lucru, să ne bazăm pe natură! Există o plantă aromată, care ne face ambientul primitor și parfumat!
Trucul pentru a elimina mirosurile este frunza de dafin. Pentru a elimina orice miros neplăcut din bucătărie, folosiți dafin. Acest arbust cu frunze veșnic verzi și parfumate, are multiple proprietăți benefice pentru sănătatea noastră.
Frunza de dafin dă o aromă mai rotundă cărnurilor, peștelui și legumelor, dar și purifică aerul, eliminând orice miros, chiar și cel mai persistent.
Lăsați doar câteva frunze într-o oală plină cu apă. Se aduce la fierbere aproximativ cincisprezece minute și gata.
Sau, ține frunzele de dafin într-o vază în bucătărie. Astfel, frunza de dafin va respinge și insectele, datorită datorita uleiurilor esențiale conținute.
Parfumați-vă casa cu un simplu con de pin. Noi vă dezvăluim secretul cum să o faceți
În sfârșit, amintiți-vă că această plantă are multe virtuți, dacă este folosită în rețete, pe cât de bogată este în vitaminele A și C, potasiu, fier, zinc, seleniu, cupru, calciu și acid folic.
Combate anemia și durerile menstruale, ameliorează mătreața și acneea. Faceți un decoct, apoi clătiți-vă părul cu lichidul filtrat: părul tău va fi strălucitor ca niciodată!
În afară de această specie, genul include și dafinul de Azore, care este folosit ca plantă ornamentală, și dafinul de camfor, care este folosit în medicina populară în multe țări din lume. Arborele de dafin poate fi cultivat acasă, din semințe, la o temperatură optimă de 15-20°C vara și 10-12°C iarna.
Pentru coșuri - Deoarece frunzele de dafin au puternice proprietăți antibacteriene și astringente, acesta este un remediu de casă excelent pentru tratarea acneei.
Ingrediente:
5 frunze de dafin uscate;
4 linguri de argilă verde franțuzească;
1 lingură de apă.
Se fierbe apa și se adaugă frunzele de dafin. Se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se lasă să se răcească, se aruncă frunzele și se toarnă lichidul în lut. Se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă și se toarnă emulsia într-un borcan de sticlă închisă la culoare. Aplicați masca pe față și lăsați-o timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă caldă.
Pentru puncte negre - Fiind o substanță foarte absorbantă, argila funcționează ca un magnet, atrăgând excesul de sebum și murdărie de pe piele. Acest efect este sporit atunci când este combinat cu ulei de dafin.
Ingrediente:
2 lingurițe de argilă albastră;
2 lingurițe de oțet de cidru de mere;
1 picătură de ulei de dafin;
1 picătură de ulei de levănțică.
Amestecați argila și oțetul într-un castron pentru a forma o pastă groasă ca o consistență. Adăugați uleiurile esențiale în pastă și amestecați. Aplicați un strat subțire de mască pe pielea curată, evitând zonele din jurul ochilor și al gurii. Se lasă să se usuce timp de 5-15 minute. Clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.
Detergent ecologic, făcut din albușurile rămase! Un turc ingenios, la care vei apela mereu
Pentru riduri
Această mască de față cu frunze de dafin pentru riduri strânge bine conturul feței și este potrivită pentru orice tip de piele.
Ingrediente:
15 frunze de dafin;
30 g de apă fiartă;
1 albuș de ou;
2 linguri de ulei de măsline;
10 g de alun ars.
Mai întâi, se prepară un bulion: se aduce la fierbere apă cu frunze de dafin, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Aplicați un strat subțire de amestec pe tifon și puneți-l pe o față curată. Lasă masca să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătește cu apă călduță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News